Nepáli tojássaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
411
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1636
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 222.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
411
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 125.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3544.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1444 mg
-
Nátrium 937 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 889.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 530 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1839 mg
-
Retinol - A vitamin: 1399 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2128 micro
Összesen
1636
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk.
- Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük.
- Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük.
- Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát.
- Takarékon megpirítjuk.
- Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját.
- Chilit darálunk rá, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!).
- Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük.
- Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat.
- A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon.
- A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán átérni hagyjuk.
- Receptkönyvben: 670
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 141333
- Feltöltés dátuma: 2008. december 23.
Ajánló
Csakis magában, előételnek vagy élvezetként! A kacagó Buddha demonstrálja a hagyományt és az élvezeti értéket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Surci lányom reklamálta a Nepáli tojássalátát. - Nem teszed fel a 'Nosalty'-ra? - kérdezte. (értsd: rég nem ettünk már!) Még azt is mondta: - Persze a látványra senki sem fog beindulni, amíg meg nem kóstolja.... Semmihez sem fogható gasztronómiai élmény a Nepáli tojássaláta! Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam - muszáj, hogy kipróbáljátok! Nem szabad gyakran készíteni, legyen ünnep az élvezete!