r
Nosalty Logó

Német kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Német kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral, tojássárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a diót, a mazsolát, az apróra vágott csokoládét,a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
  3. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és közepes tűznél sütjük.
  4. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.
  5. Először a barna csokival vonjuk be, és a fehér csokoládét ráfolyatjuk csíkokban, hosszában a tetejére.
  6. Egy fogpiszkálóval vagy hegyes késsel a fehér csokit széthúzkodjuk a barna csokin, így lesz márványos a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4956
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ez a sütemény a 80-as években jelent meg egy újságban ezen a néven. Nem változtattam a nevén. Végül is nem kalács, hanem nagyon finom süti. Azóta is rendszeresen sütöm, mert mindenki kedvence lett.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...