r
Nosalty Logó

Német kalács

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Német kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

1109
Kalória
16.2g
Fehérje
88.2g
Szénhidrátok
80.3g
Zsír
51.6g
Víz
184.5g
Koleszterin
6.4g
Rost
60.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 6651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 448 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral, tojássárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a diót, a mazsolát, az apróra vágott csokoládét,a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
  3. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és közepes tűznél sütjük.
  4. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.
  5. Először a barna csokival vonjuk be, és a fehér csokoládét ráfolyatjuk csíkokban, hosszában a tetejére.
  6. Egy fogpiszkálóval vagy hegyes késsel a fehér csokit széthúzkodjuk a barna csokin, így lesz márványos a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×39

Ez a sütemény a 80-as években jelent meg egy újságban ezen a néven. Nem változtattam a nevén. Végül is nem kalács, hanem nagyon finom süti. Azóta is rendszeresen sütöm, mert mindenki kedvence lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!