r
Nosalty Logó

Narancstorta Cukorsüveg konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancstorta Cukorsüveg konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 3800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt géppel sűrű krémmé keverjük.
  2. Az olvasztott margarint, olajat, a narancslevet, a vizet folyamatosan keverve hozzáadjuk .
  3. Belereszelünk 1 citrom és 1 narancs héját.
  4. A sütőport elkeverjük a lisztben, gyorsan a tojásos krémbe forgatjuk.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt, vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe vagy tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Eközben elkészítjük a pudingot és a felébe belekeverjük a narancskockákat.
  7. A kisült tésztát hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk. Beletöltjük a narancsos pudingot, a tetejére pedig a puding másik felét simítjuk.
  8. Felkarikázunk egy narancsot, ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4051
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy 1 recept 50 sütemény c. könyvben találtam, ezt alakítgatom évek óta. Nekünk a 18 dkg cukor elég, aki édesebben szereti, használjon többet. Időközben az (eredetileg) 2 dl olajat lecseréltem olvasztott margarinra, szerintem így finomabb. Az alapreceptből sokféle süti készíthető: kakaós, túróval töltött, meggyes stb. Eddig legtöbbször kakaós sütit készítettem gyümölccsel. Ezt az ízt most készítettem először, kicsit kesernyés, nagyon finom! A narancsot és a citromot reszelés előtt meleg víz alatt kis kefével alaposan meg kell mosni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...