Narancstorta Cukorsüveg konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
33g narancs11 kcal
Összesen
476
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
260g narancs89 kcal
Összesen
3800
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
10g tojás13 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
9.1g narancslé4 kcal
-
4.5g margarin33 kcal
-
13.6g finomliszt50 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
11.8g narancs4 kcal
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
476
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 113 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5646.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1805 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 2001 mg
-
Nátrium 1496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.8 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 754.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 1078 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 938 micro
-
β-crypt 758 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1755 micro
Összesen
3800
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
22 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
A díszítéshez
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt géppel sűrű krémmé keverjük.
- Az olvasztott margarint, olajat, a narancslevet, a vizet folyamatosan keverve hozzáadjuk .
- Belereszelünk 1 citrom és 1 narancs héját.
- A sütőport elkeverjük a lisztben, gyorsan a tojásos krémbe forgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt, vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe vagy tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
- Eközben elkészítjük a pudingot és a felébe belekeverjük a narancskockákat.
- A kisült tésztát hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk. Beletöltjük a narancsos pudingot, a tetejére pedig a puding másik felét simítjuk.
- Felkarikázunk egy narancsot, ezzel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4051
- Feltöltés dátuma: 2012. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az alapreceptet egy 1 recept 50 sütemény c. könyvben találtam, ezt alakítgatom évek óta. Nekünk a 18 dkg cukor elég, aki édesebben szereti, használjon többet. Időközben az (eredetileg) 2 dl olajat lecseréltem olvasztott margarinra, szerintem így finomabb. Az alapreceptből sokféle süti készíthető: kakaós, túróval töltött, meggyes stb. Eddig legtöbbször kakaós sütit készítettem gyümölccsel. Ezt az ízt most készítettem először, kicsit kesernyés, nagyon finom! A narancsot és a citromot reszelés előtt meleg víz alatt kis kefével alaposan meg kell mosni.