Narancssaláta Szicíliából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
352
Kalória
4.1g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
377.8g
Víz
-
Koleszterin
10g
Rost
37.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
352
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
708
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 377.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
352
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 755.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 410 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
708
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
60
kcal
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a sót, a borsot és a chilipaprikát.
- A narancsokat megpucoljuk, vagy simán lefejtjük a héját, és utána megszabadítjuk a fehér részektől, avagy egy kés segítségével meghámozzuk, mint az almát, így biztos nem marad rajta a fehér része.
- A narancsokat kis kockákra vágjuk, vagy szépen cikkekre szeleteljük, elvileg ez utóbbi a gyakoribb verzió. Főként, ha vérnarancsból készül, mert az elég leves állagú. (Én most csak simán kockáztam.)
- A hagymát is hosszában felszeleteljük, majd a naranccsal és az olajbogyókkal együtt hozzákeverjük a fenti keverékhez, és már ehetjük is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Itt Szicíliában ilyenkor télen szedik a narancsot, így a narancssaláta gyakori vendég az asztalon. Tökéletes egy könnyű vacsorának, uzsonnára, sült oldalashoz és az itteni salsicciához (ami tulajdonképpen egyfajta kolbász paprika nélkül) köretként. Próbáljátok ki:).
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!