Narancspuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1028
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 260 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.9 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 760.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 322 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 1041 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1437 micro
Összesen
1028
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük.
- 300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével. A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. ½ percig főzzük.
- Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
- A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk.
- A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel.
- A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5092
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy habkönnyű desszert.