r
Nosalty Logó

Narancspuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancspuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1041 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáadunk 40 g cukrot, és kb. további 3 percig verjük.
  2. 300 ml narancslevet felfőzünk. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék 40 g cukorral, a pudingporral és 80 ml narancslével. A fővő narancsléhez öntjük, felfőzzük, és kb. ½ percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről. A tojásfehérje 1/3-át hozzákeverjük a forró pudinghoz, majd óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
  4. A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük, hűlni hagyjuk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk.
  6. A maradék narancslevet elkeverjük a mézzel.
  7. A narancs szeleteket elosztjuk a tányérokra, a pudingot ráborítjuk, és meglocsoljuk a mézzel elkevert narancslével.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5092
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy habkönnyű desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...