Narancsos-vörösboros hagymalekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Főzés
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
360g lilahagyma131 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
634
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
51.1g lilahagyma19 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
-
2.8g barna cukor11 kcal
-
28.4g száraz vörösbor23 kcal
-
1.4g balzsamecet1 kcal
-
12.8g narancslé6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
90
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 138.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 552.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
634
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes fej lilahagyma
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek barna cukor
-
2 ek balzsamecet
-
1 narancsból nyert narancslé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. Az olajjal, borral és a cukorral feltesszük karamellizálni. (Ez elég hosszú folyamat és folytonos keverést igényel, mert nagyon könnyen leéghet.)
- Amikor már a hagyma szétesett és elszíneződött, de még nem lekvár állagú, hozzáadjuk a narancs levét, fahéjat, sót és borsot ízlés szerint. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg kezd lekvár állagú lenni. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a balzsamecetet és készre főzzük.
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 33554
- Feltöltés dátuma: 2011. december 27.
Ajánló
Leginkább sült húsokhoz ajánlott fogyasztani. Felbontás után a hűtőben hosszú ideig eláll.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A karácsonyi forgatagban a legnagyobb problémát talán az ajándékok okozzák. Szeretteinket olyan ajándékkal próbálnánk meglepni, amely személyes, ránk emlékezteti és örül mind aki kapja, mind aki adja. Nincs is jobb megoldás, a kézzel készített ajándéknál.