r
Nosalty Logó

Narancsos sütemény Lbara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lbara
Narancsos sütemény Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 6409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.7 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2813 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 6409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A glazúrhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral, sóval. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat, a narancslevet, majd kanalanként a sütőporos lisztet.
  2. Simítsuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 20 percig süssük, majd sütőrácson hagyjuk hűlni.

A glazúrhoz

  1. A glazúrhoz szitáljuk a porcukrot a narancslébe, keverjük simára. Kenjük meg vele a kihűlt tésztánkat, majd a glazúr száradása után szeletelhetjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1312
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik élelmiszerlánc forgalmazott egy időben receptfüzeteket. Ezt a sütit ebből a receptfüzetből készítettem el már évekkel ezelőtt. A párom nagy kedvence, már sokan elkérték a receptjét.

Hozzávalók

A tésztához

A glazúrhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...