r
Nosalty Logó

Narancsos pisztráng

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Narancsos pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    860 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is készítsük el a páclét, amibe beleforgatjuk majd a pisztrángokat. Facsarjuk ki a narancsok és a citrom levét, reszeljük bele a friss gyömbért, tegyünk bele ízlés szerint felaprított zsályaleveleket, majd végül adjuk hozzá az olívaolajat.
  2. A páclét egy hosszúkás tálba öntsük, amibe beleférnek a pisztrángok. A megtisztított kizsigerelt halakat sózzuk-borsozzuk kívül-belül, majd forgassuk bele a páclébe, és fóliával lefedve tegyük hideg helyre, legalább 2 órára.
  3. A pácolási idő leteltével jól csepegtessük le a halakat. A zsemlemorzsát és a darált mandulát keverjük össze egy tálban, és a pisztrángok mindkét oldalát forgassuk meg benne.
  4. A zsemlemorzsás-mandulás bundájú halakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük, és kb. 30 perc alatt süssük készre.
  5. Amíg sülnek a pisztrángok, elkészíthetjük a mártást. A narancslevet elegyítsük csomómentesen a keményítővel, majd folyamatos kevergetés mellett, kis lángon sűrítsük be. Mikor besűrűsödött, adjuk hozzá a dijoni mustárt. Szükség esetén kevés sóval/cukorral még finomíthatunk az ízén. A sült hal mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1480
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 28.

Ajánló

Friss zöldsalátával vagy vajon párolt vegyes zöldséggel, fehérborral tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos pisztráng
giuliettalupa 82 recept

A hagyományos citromos-fokhagymás fűszerezéssel szemben érdemes megkóstolni egy merőben más ízvilágot. A narancs, a gyömbér és a mandula kicsit ünnepélyesebbé teszi ezt az egyszerű halételt, a hozzá kínált narancsos mártás pedig még inkább kiemeli az ízeket. Egy könnyű, zöldsalátával nagyszerű vendégváró fogást készíthetünk belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...