Narancsos pisztráng
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
844
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1689
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
131
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 384.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 430 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
844
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 769.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 860 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 674 micro
Összesen
1689
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
5 ek olívaolaj
-
4 dl narancslé
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először is készítsük el a páclét, amibe beleforgatjuk majd a pisztrángokat. Facsarjuk ki a narancsok és a citrom levét, reszeljük bele a friss gyömbért, tegyünk bele ízlés szerint felaprított zsályaleveleket, majd végül adjuk hozzá az olívaolajat.
- A páclét egy hosszúkás tálba öntsük, amibe beleférnek a pisztrángok. A megtisztított kizsigerelt halakat sózzuk-borsozzuk kívül-belül, majd forgassuk bele a páclébe, és fóliával lefedve tegyük hideg helyre, legalább 2 órára.
- A pácolási idő leteltével jól csepegtessük le a halakat. A zsemlemorzsát és a darált mandulát keverjük össze egy tálban, és a pisztrángok mindkét oldalát forgassuk meg benne.
- A zsemlemorzsás-mandulás bundájú halakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük, és kb. 30 perc alatt süssük készre.
- Amíg sülnek a pisztrángok, elkészíthetjük a mártást. A narancslevet elegyítsük csomómentesen a keményítővel, majd folyamatos kevergetés mellett, kis lángon sűrítsük be. Mikor besűrűsödött, adjuk hozzá a dijoni mustárt. Szükség esetén kevés sóval/cukorral még finomíthatunk az ízén. A sült hal mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 1512
- Feltöltés dátuma: 2020. február 28.
Ajánló
Friss zöldsalátával vagy vajon párolt vegyes zöldséggel, fehérborral tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
A hagyományos citromos-fokhagymás fűszerezéssel szemben érdemes megkóstolni egy merőben más ízvilágot. A narancs, a gyömbér és a mandula kicsit ünnepélyesebbé teszi ezt az egyszerű halételt, a hozzá kínált narancsos mártás pedig még inkább kiemeli az ízeket. Egy könnyű, zöldsalátával nagyszerű vendégváró fogást készíthetünk belőle.