Narancsos mascarponekrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
440
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
878
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
440
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
878
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
175
kcal
Elkészítés
- A narancsot lereszeljük, meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancsfiléket apró kockákra vágjuk.
- A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a mascarponét. Narancslikőrrel és kb. 1 tk reszelt narancshéjjal ízesítjük. Hozzákeverjük a narancsot.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és a mascarponekrémhez keverjük.
- A krémet elosztjuk 2 pohárba, és tálalásig hűtőben tároljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13959
- Feltöltés dátuma: 2014. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha gyerekeknek készül, helyettesítsük a narancslikőrt frissen csavart narancslével.