r
Nosalty Logó

Narancsos kuglóf Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Narancsos kuglóf Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 4250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vanília aromát, a narancsok levét és reszelt héját, majd robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat is.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a csipet sóval, adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és keverjük teljesen csomómentesre. Egy 22 cm-es kuglófformát alaposan kenjünk ki margarinnal, szórjuk ki liszttel, majd öntsük bele a tésztát. Ha szilikonos a formánk, ez a művelet kimarad.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. A mázat kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg frissen reszelt narancshéjjal. Hagyjuk hogy a máz kissé száradjon, csak utána szeleteljük.

Máz

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk a 3 evőkanál narancslevet, és simára keverjük. Egy sűrűbb masszát kell kapnunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 17981
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a kuglófnak egyszerű, könnyű kevert a tésztája, és nagyon szaftos. Ha esetleg igény van rá, dúsítható aszalt, esetleg kandírozott gyümölcsökkel is. A tetejét leönthetjük csokoládéval, így nem csak a hétköznapokon, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...