r
Nosalty Logó

Narancsos krémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos krémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6549.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 3510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A 7 db tojást kettéválasztjuk, majd egy külön tálban kemény habbá verjük a fehérjét. Egy másik tálban krémesre keverjüka cukrot a tojássárgájával.
  2. A tojássárgájához és a cukorhoz hozzáadjuk a sütőport, a lisztet,a kakaóport és a reszelt citromhéjat. Ezeketelkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásfehérjét.
  3. A tésztát beleöntjük egy formába, majd beleszórjuk gyorsan a csokidarabokat, hogy azok ne süllyedjenek le az aljára.
  4. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
  5. Krém: Az előre hűtött tejszínt habossá verjük, majd összekeverjük a lekvárral, és 2 rétegben elkenjük a piskótában.
  6. Díszítés: Darabos habbá verjük az előre lehűtött habtejszínt, majd az oldalára simítjuk a habot és megszórjuk csokireszelékkel. A csokit mi is lereszelhetjük, de lehet készen is kapni a boltban. Ha mi reszeljük a csokit figyeljünk, hogy ne legyen túl apró a dara, mert nem lesz olyan jól szórható!
  7. A torta tetejét tetszés szerint díszíthetjük:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5422
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta alapja egy feketeerdő-torta recept. A barátom születésnapjára szerettem volna készíteni valami finom tortát, és hosszas keresgélés és ötletgyűjtögetés után ötlöttem ki ezt a receptet. A torta végül nagyon jól sikerült, szép és finom is lett, az ünnepelt édesanyja először nem akarta elhinni, hogy én csináltam a tortát:) Akkor én csak 1 szeletet ettem, de azóta a családomnak is megcsináltam, és nekik is nagyon ízlett:))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...