r
Nosalty Logó

Narancsos kocka mákhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Narancsos kocka mákhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 3852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A narancsokat előző este lemossuk jó meleg vízben, majd beáztatjuk langyos vízben a felhasználásig.
  2. A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután beletesszük a lágy vajat, és azzal szintén tovább keverjük. Ezután fakanállal belekeverjük a reszelt narancshéjat és a friss narancslevet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába. Elkeverjük.
  3. A tojások fehérjét fényes, kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a narancsos masszához keverjük.
  4. Egy magas falú tepsit (kb.30x40 cm-es legyen) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a habos, narancsos piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

tetejére

  1. A tejszínt habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. Ezután lassú mozdulatokkal belekeverjük a darált mákot.
  2. A kihűlt piskóta tetejét megkenjük narancslekvárral. Erre tesszük egyenletes vastagságban a mákos tejszínhabot.
  3. Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Négyzetekre vágva egy-egy darabka naranccsal kidíszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1859
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Ajánló

Növényi tejszínt is lehet hozzá használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos kocka mákhabbal
Lizinka_ 604 recept

Mák és narancs! Nagyszerű párosítás.

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...