Narancsos kocka mákhabbal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
-
2 narancsból nyert narancshéj
tetejére
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
642
Kalória
10.6g
Fehérje
75.8g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
119.1g
Víz
211.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
48.6g
Cukor
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
28g finomliszt103 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
17g narancslé8 kcal
tetejére
-
10g narancslekvár25 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
9g mák47 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
43g narancs15 kcal
Összesen
642
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
100g narancslé47 kcal
tetejére
-
60g narancslekvár148 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
54g mák284 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
3852
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
14.1g tojás18 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.8g narancshéj1 kcal
-
6.4g narancslé3 kcal
tetejére
-
3.9g narancslekvár9 kcal
-
25.7g habtejszín75 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.5g mák18 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
16.7g narancs6 kcal
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 119.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
642
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 207.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6637.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 2212 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2531 mg
-
Nátrium 1421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.6 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 714.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1741 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 408 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1399 micro
Összesen
3852
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
247
kcal
Elkészítés
piskótához
- A narancsokat előző este lemossuk jó meleg vízben, majd beáztatjuk langyos vízben a felhasználásig.
- A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután beletesszük a lágy vajat, és azzal szintén tovább keverjük. Ezután fakanállal belekeverjük a reszelt narancshéjat és a friss narancslevet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába. Elkeverjük.
- A tojások fehérjét fényes, kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a narancsos masszához keverjük.
- Egy magas falú tepsit (kb.30x40 cm-es legyen) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a habos, narancsos piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
tetejére
- A tejszínt habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. Ezután lassú mozdulatokkal belekeverjük a darált mákot.
- A kihűlt piskóta tetejét megkenjük narancslekvárral. Erre tesszük egyenletes vastagságban a mákos tejszínhabot.
- Legalább egy órára hűtőbe tesszük. Négyzetekre vágva egy-egy darabka naranccsal kidíszítve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
Mák és narancs! Nagyszerű párosítás.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!