r
Nosalty Logó

Narancsos-ketchupos csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Angie-30
Narancsos-ketchupos csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2680 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    4021 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 447 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5191.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2680 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    992 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárnyakat besózzuk, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.
  2. A narancs levét a citromlével, a ketchuppal és a zúzott fokagymával elkeverjük, majd a szárnyakra öntjük, alufóliával letakarva 1 órát sütjük.
  3. A levét leöntjük egy kis lábasba, és addig főzzük, míg besűrűsödik, kb. 20-30 perc, a szárnyakat visszatesszük a sütőbe még kb. 20 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2431
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy újságban találtam, finom ízes. Ez az adag duplán van véve, mivel két napra osztottuk be 3-an.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...