r
Nosalty Logó

Narancsos kávékrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos kávékrém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A narancsos kávékrémhez

A narancsos habhoz

281
Kalória
4.5g
Fehérje
30.5g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
61.5g
Víz
150.1g
Koleszterin
399mg
Rost
24.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A narancsos kávékrémhez

A narancsos habhoz

Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A narancsos kávékrémhez

A narancsos habhoz

Összesen 1127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A narancsos kávékrémhez

A narancsos habhoz

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A narancsos kávékrémhez

  1. A tojássárgákat, a cukrot meg a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet.
  2. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrű krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes-bársonyos lesz.
  3. A megfőtt kávés krémbe szórjuk a reszelt narancshéjat, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel további 5 percig keverjük, hogy kihűljön.
  4. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbbal.
  5. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabot fakanállal összeforgatjuk a narancslekvárral meg a rummal, végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Véletlenül találtam rá, mikor egy összejövetelre kerestem valami receptet. A visszajelzések alapján ízlett mindenkinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Eton mess

Az egyik legikonikusabb angol édesség ez az epres-tejszínes pohárkrém, amit a ropogós habcsók tesz igazán különlegessé. Az Eton College nem csak a világ talán leghíresebb fiúiskolája ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!