Narancsos karfiolsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
96
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 171.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
96
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, és puhára pároljuk.
- A chilit kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
- Az olívaolajban megsütjük a chilit és a fokhagymát 3-4 perc alatt.
- A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Felhasználásig félretesszük.
- Két tálban elosztjuk a lecsöpögtetett karfiolt.
- Rászórjuk a sült fokhagymás chilit.
- Megszórjuk narancshéjjal, és lelocsoljuk narancslével.
- Még melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 893
- Feltöltés dátuma: 2015. október 29.
Ajánló
Előételként 4 személyre, főételként 2 főre elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ajánlom a receptet azoknak, akik egy karfiol utáló családtaggal vagy baráttal szeretné megszerettetni vagy csak megetetni ezt a zöldséget. A narancs elleplezi és felüdíti a karfiol ízét.