Narancsos-fahéjas trüffelbonbon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
8 kcal
-
14g tejcsokoládé76 kcal
-
4g habtejszín13 kcal
-
6g étcsokoládé31 kcal
-
14g vaj102 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g narancsszörp0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
1g narancsszörp3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1618
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
-
3.5g fehér csokoládé19 kcal
-
35.2g tejcsokoládé188 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
14.1g étcsokoládé77 kcal
-
35.2g vaj252 kcal
-
1.1g narancshéj1 kcal
-
0.4g narancsszörp1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
569
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
230
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1618
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
569
kcal
Hozzávalók
-
10 g fehér csokoládé
-
100 g tejcsokoládé
-
30 ml habtejszín
-
40 g étcsokoládé
-
100 g vaj
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- A fehér csokit felolvasztjuk, egy habzsákba tesszük, aminek a végére pici lyukat vágunk, majd a bonbonformába csíkokat húzunk vele, majd hűtőben hagyjuk dermedni.
- A tejcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), de vigyázzunk, nehogy az alatta lévő fehér csokis csíkokat elmaszatoljuk, és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd tűzről levéve hozzáadjuk az étcsokit, kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad, majd hozzákeverjük a tejszínt, és hozzáreszeljük a narancs héját is. Ha nem elég narancsos az íze, akkor teszünk hozzá 1-2 csepp narancs aromát, de ez elhagyható. Legvégül a fahéjat is hozzákeverjük, és hagyjuk hűlni.
- Ha a töltelék lehűlt, a kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
- Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
- A formákból kinyomkodva, kis bonbonos papírokba tesszük őket, ezt nem igazán kell már díszíteni, mivel az elején megtettük.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1197
- Feltöltés dátuma: 2016. december 19.
Ajánló
Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kel, akkor utána úgy megy, mit a karikacsapás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni. Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.