r
Nosalty Logó

Narancsos-csokoládés torta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Narancsos-csokoládés torta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 3153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2768 micro
Összesen 3153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A sziruphoz

  1. Hámozzunk meg egy narancsot, és a héját 1 dl vízből és 3 ek cukorból készült szirupban főzzük 5 percig, majd szűrjük le.
  2. A csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk fel.
  3. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki habosra. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Ha felolvadt a csokoládé és a vaj, keverjük hozzá a cukros tojássárgáját, a sütőporos lisztet, a pisztáciát, a kandírozott narancshéjat, végül a tojások felvert fehérjét.
  5. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát kivajazzuk, így töltjük bele a tésztát (én 2 db kis 18 cm-es tortaformába tettem ezt a mennyiséget).
  6. 180 oC-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd a hőt lecsökkentjük 160oC-ra, és még 10-15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  7. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2772
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-csokoládés torta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Afraa oldalán olvastam ezt a receptet, és minimális változtatással (+ban tettem hozzá a kandírozott narancshéjat) el is készítettem. Isteni finom receptjei vannak. Nőnapi meglepetésnek szántam kolléganőimnek. Jól is jött, mert a férfiak a munkahelyen nem serénykedtek a köszöntésünkben. 

Hozzávalók

A sziruphoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...