r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis korongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Narancsos-csokis korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    227 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 4457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai robotgéppel nagy fokozaton habosítsuk fel a vajat legalább 1 percig, vagy ameddig világos és krémes nem lesz. Hozzáadjuk a barna cukrot, és közepes sebességgel simára verjük.
  2. A tojást és a vaníliát is hozzáadjuk. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót. Lassan adjuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez.
  3. A tojást és a vaníliát is hozzáadjuk. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót. Lassan adjuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez.
  4. Nagyobb sebességgel keverjük bele a narancs héját, 2 evőkanál friss narancslevet és darált diót. A tésztát lisztezett munkaterületre fordítjuk, és két hasábra osztjuk. Csomagoljuk be szorosan a rönköket műanyag fóliába, és hűtsük le legalább 4 órára vagy egy éjszakán át.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Vegyük ki a rönköket és csomagoljuk ki őket. Szeleteljük fel mindegyik rönköt 10-12 egyenlő szeletre, és helyezzük a korongokat a tepsire.
  6. Süssük a sütiket 12-14 percig, vagy amíg a széle barna nem lesz. 5 percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd tegyük át egy hűtőrácsra.
  7. A csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel 10-15 mp-es időközönként. Minden sütit mártsunk bele az olvasztott csokoládéba, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kívánság szerint szórjuk meg durva szemű sóval vagy narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 460
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...