r
Nosalty Logó

Narancsos csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Narancsos csemege
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    900 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 4317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3-4 narancsot meghámozunk, felkarikázunk,1-2 dl vízzel leöntünk, és porcukorral megszórjuk, állni hagyjuk.
  2. 3 tojássárgáját 1 csomag pudingporral (vaníliás), kb. 8-10 evőkanál cukorral és 3 dl tejjel csomómentesen elkeverjük, majd felfőzzük.
  3. Ezután belereszeljük 1 narancs héját, s még a meleg krémbe 1 csomag zselatint - melyet a kevés vízben feloldottunk, felmelegítettünk (nem szabad felforralni).
  4. Addig kell kevergetni, míg kihűl, hogy csomómentes maradjon.
  5. Ha kihűlt, 5 dl tejszínt kemény habbá verünk (2 cs. habfixálóval, 1 csipet sóval), s ezt a kihűlt krémmel összekeverjük.
  6. Egy tálat, én leveses tálat használtam, hogy szép domború legyen, kibélelünk folpackkal, majd kibéleljük szorosan a narancskarikákkal. Jöhet a rétegezés!
  7. Egy réteg krém, 1 réteg narancslében (amiben ázott a narancs) kissé megáztatott babapiskóta. A rétegezésnél a piskótákat mindig ellentétesen rakjuk rétegenként, ennek a szeletelésnél van jelentősége, hogy mutatós legyen.
  8. Addig rétegezzük, míg elfogy a krém, illetve elérünk a tál tetejéig. A tetejét piskótával zárjuk! Befedjük folpackkal, s egy éjszakára a hűtőben kihűtjük.
  9. Másnap, mielőtt csemegézni szeretnénk, egy kerek, lapos tálcát (süteményes tányért) teszünk a folpackból kicsomagolt finomság tetejére, majd óvatosan megfordítjuk.
  10. Leemeljük a tálat, lehúzzuk róla a folpackot óvatosan, s már szeletelhetjük is!
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4861
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta nagyon egyszerű, nagyon mutatós, guszta, ugyanakkor fergetegesen finom, ráadásul sütés nélkül készül... születésnapra, egyéb ünnepnapokra tökéletes ajándék, desszert... ez a fotó nagyon régen készült, s most, hogy közelednek az ünnepek, gondoltam, megosztom - annak ellenére, hogy nem igazán feltöltésre készült :) ...családom evidenciában tartott tortája :) ...érdemes kipróbálni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...