Narancslikőr Gabinéni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gabinéni
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
50g vodka116 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
208
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g vodka1155 kcal
-
30g narancshéj29 kcal
-
250g narancslé118 kcal
-
200g cukor774 kcal
Összesen
2076
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
51g vodka118 kcal
-
3.1g narancshéj3 kcal
-
25.5g narancslé12 kcal
-
20.4g cukor79 kcal
Összesen
212
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
208
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 574.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
2076
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
-
5 dl vodka
-
5 narancsból nyert narancshéj
-
250 ml narancslé
-
20 dkg cukor
Elkészítés
- A fél liter vodkát beleöntjük egy kicsit nagyobb űrtartalmú, sötét üvegbe.
- Az 5 narancsot alaposan megmossuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, és a héjakat beletesszük a vodkába. Ezzel pillanatnyilag nincs is több teendőnk, 1 hétig tartogassuk hűvös, sötét helyen (de nem kell a hűtőben), és lehetőleg legalább naponta egyszer rázzuk fel. (A narancsokat fogyasszuk el vagy használjuk fel valamihez, most nincs rá szükség.)
- 1 hét elteltével szedjük ki a héjakat a vodkából (most van alkalom kandírozni őket). Készítsünk kb. 2,5-3 dl frissen facsart narancsból (vagy 100%-os narancsléből) és kb. 20 dkg cukorból szirupot. Ha kihűlt, szűrjük át (főleg, ha mi magunk facsartuk a narancsot), öntsük össze a vodkával. (Nagyon fontos, hogy ne legyen meleg, mert akkor az alkoholtartalom elillan!!!)
- Töltsük csinos üvegekbe, és még legalább 2-3 hétig érleljük sötét helyen, és minél többször rázzuk fel. Minél többet áll, annál finomabb.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1435
- Feltöltés dátuma: 2016. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabinéni
9 recept
Nagyon finom itóka, kiváló ajándék, sütemények megbolondítója. Plusz a vodkában áztatott narancshéjat fel tudjuk használni kandírozáshoz, amely egészen más lesz, mintha "sima" héjból készítenénk. Először is, ázott 1 hétig a vodkában, tehát nagyon finom íze lesz, másodszor vékonyra van hámozva (és a vodka is kiszívja belőle a nedvességet), úgyhogy egy sokkal keményebb állagú, nagyon különleges nassolni valót tudunk belőle készíteni. Véleményem szerint süteménybe túl kemény, de rágcsálni isteni!