r
Nosalty Logó

Narancslikőr Gabinéni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gabinéni
Narancslikőr Gabinéni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 208 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2076 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél liter vodkát beleöntjük egy kicsit nagyobb űrtartalmú, sötét üvegbe.
  2. Az 5 narancsot alaposan megmossuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, és a héjakat beletesszük a vodkába. Ezzel pillanatnyilag nincs is több teendőnk, 1 hétig tartogassuk hűvös, sötét helyen (de nem kell a hűtőben), és lehetőleg legalább naponta egyszer rázzuk fel. (A narancsokat fogyasszuk el vagy használjuk fel valamihez, most nincs rá szükség.)
  3. 1 hét elteltével szedjük ki a héjakat a vodkából (most van alkalom kandírozni őket). Készítsünk kb. 2,5-3 dl frissen facsart narancsból (vagy 100%-os narancsléből) és kb. 20 dkg cukorból szirupot. Ha kihűlt, szűrjük át (főleg, ha mi magunk facsartuk a narancsot), öntsük össze a vodkával. (Nagyon fontos, hogy ne legyen meleg, mert akkor az alkoholtartalom elillan!!!)
  4. Töltsük csinos üvegekbe, és még legalább 2-3 hétig érleljük sötét helyen, és minél többször rázzuk fel. Minél többet áll, annál finomabb.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1407
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Receptkategóriák

Narancslikőr Gabinéni konyhájából
Gabinéni 9 recept

Nagyon finom itóka, kiváló ajándék, sütemények megbolondítója. Plusz a vodkában áztatott narancshéjat fel tudjuk használni kandírozáshoz, amely egészen más lesz, mintha "sima" héjból készítenénk. Először is, ázott 1 hétig a vodkában, tehát nagyon finom íze lesz, másodszor vékonyra van hámozva (és a vodka is kiszívja belőle a nedvességet), úgyhogy egy sokkal keményebb állagú, nagyon különleges nassolni valót tudunk belőle készíteni. Véleményem szerint süteménybe túl kemény, de rágcsálni isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...