Narancslekvár karácsonyra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
260g narancs89 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
128
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1040g narancs357 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
512
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
96.3g narancs33 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
47
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
128
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.2 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 658.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 404 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 979 micro
Összesen
512
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Négy pici, kb. 1-1,5 decis üveget forró vízben kifertőtlenítünk és teljesen kiszárítjuk őket.
- A narancsokat megmossuk és kb. 4 teáskanálnyi héjat vékonyan lereszelünk róluk.
- Aztán jön a hámozás és a filézés, majd a narancsdarabkákat kisebb kockákba vágjuk. A kifolyt levet is fogjuk fel, illetve a narancshártyákon maradt hús levét is facsarjuk ki.
- Egy szószos edénybe öntjük a levet a narancsdarabokat, a héjat, a fűszereket és a cukrot. Forraljuk az alapanyagokat addig, ameddig jól besűrűsödik a leve. Ha mégsem tenné, akkor használhatunk dzsemfixet.
- A tűzről lehúzva hagyjuk pár percig hűlni a lekvárt, majd öntsük az immáron tiszta üvegekbe és zárjuk le őket. Hűvös, de nem hideg helyen hagyjuk kihűlni.
- Díszpapírt vagy karácsonyi mintás anyagot szalaggal körbe tekerve, masnit kötve tehetünk a tetejükre.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 594
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 117899
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Ajánló
A karácsonyi linzerek, aprósütik mellé a kuglófra kenve, de a beiglihez kanalazva is nagyszerű finomság. Ha ajándékba készítjük díszítsük fel az üveget, írjunk személyre szóló címkét mindegyik darabra.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Nagyiék lefüleltek minket, amikor karácsonyi ajándékokat készítettük nekik, úgyhogy a meglepetés érdekében gyorsan kellett valami más ötlet. Régebben készítettem narancslekvárt ismerőseimnek, barátaimnak ajándékba, reméljük, most is beválik ez az egyszerű, de nagyszerű lekvár-különlegesség.