r
Nosalty Logó

Narancskrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Narancskrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 4317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 4317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém, összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaó port, a csipet fahéjat, és az olvasztott vajat, és robotgéppel habosra felverjük.
  3. Majd a kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje habból, fellazítjuk a tésztát.
  4. Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.
  5. Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, kikenjük olajjal az alját, kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja, könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
  6. Belesimítjuk a tortaformába a piskótát, és 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta.
  7. Ha megsült a torta, akkor rácsom kihűtjük, majd 3 részre vágjuk. Előtte amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet.

Krém, összeállítás

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, vaníliás cukrot, narancslevét alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.
  2. Veszünk egy habzsákot, belekanalazzuk a krémet.
  3. Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát, és a habzsák segítségével megtöltjük. Ráhelyezzük a következő tortakarikát, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik tortakarikával.
  4. A maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
  5. A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel, csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.
  6. Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, utána szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 236
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 21.

Receptkategóriák

Narancskrémes csokitorta
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...