Narancskrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
1g víz0 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém, összeállítás
-
21g mascarpone84 kcal
-
3 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
17g dekorgyöngy65 kcal
-
27 kcal
Összesen
361
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g víz0 kcal
-
46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém, összeállítás
-
250g mascarpone1010 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
200g dekorgyöngy774 kcal
-
100g kandírozott meggy322 kcal
Összesen
4317
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
22.6g tojás28 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém, összeállítás
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3.1g narancslé1 kcal
-
13.7g dekorgyöngy53 kcal
-
6.8g kandírozott meggy22 kcal
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
361
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 249.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2444.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.5 g
-
Cukor 378 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 500 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 1475 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1547 micro
Összesen
4317
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
2 ek barna cukor
-
4 ek cukor
-
1 csipet só
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 ek vaj
-
2 ek víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet fahéj
Krém, összeállítás
-
250 g mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
100 g kandírozott meggy
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot, és kemény habbá verjük.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaó port, a csipet fahéjat, és az olvasztott vajat, és robotgéppel habosra felverjük.
- Majd a kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje habból, fellazítjuk a tésztát.
- Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.
- Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, kikenjük olajjal az alját, kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja, könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
- Belesimítjuk a tortaformába a piskótát, és 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta.
- Ha megsült a torta, akkor rácsom kihűtjük, majd 3 részre vágjuk. Előtte amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet.
Krém, összeállítás
- A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, vaníliás cukrot, narancslevét alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.
- Veszünk egy habzsákot, belekanalazzuk a krémet.
- Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát, és a habzsák segítségével megtöltjük. Ráhelyezzük a következő tortakarikát, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik tortakarikával.
- A maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
- A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel, csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.
- Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, utána szeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 236
- Feltöltés dátuma: 2023. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept