r
Nosalty Logó

Napraforgó kesu crisp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Napraforgó kesu crisp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 1515 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 126 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1515 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 491 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A napraforgómagot ledaráljuk.
  2. A fűszereket és a sót az őrölt napraforgómagba keverjük. A legegyszerűbb egy habverővel egyenletesen elkeverni.
  3. A tojást is hozzáadjuk, elkeverjük.
  4. A kesudiót vajjá aprítjuk turmixgépben, többször le kell kaparni a turmix faláról.
  5. A kesudió vajat is belekeverjük.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Fél méter zsírpapírt leterítünk a munkalapra. Ráhalmozzuk a napraforgómagos masszát.
  8. Egy másik darab fél méter zsírpapírral befedjük, és 4-5 mm vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakúra formázzuk úgy, hogy a szélek kilógó részeit a lyukakba toldjuk be, és még egyszer átfutunk rajta a nyújtófával. Egy kb. 25cm x 25cm-es lapot kell kapjunk.
  9. A felső zsírpapírt lehúzzuk és kidobjuk. 5 oszlopra és 5 sorra vágjuk a napraforgólapot.
  10. A zsírpapírral együtt egy sütőlapra vagy tepsire emeljük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  11. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  12. A crispek alól óvatosan lefejtjük a zsírpapírt. Az alányúlásos módszer itt nem válik be, mert a papírt eltépi.
  13. Dobozban egy hétig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1289
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 11.

Ajánló

A napraforgómag magas zsírtartalmú, E-vitaminban gazdag. Nyálkalerakódás, izzadás esetén, hosszas meghűlés orvoslására használják. Prosztata problémák, ideggyengeség, magas koleszterinszint és vizelési gondok esetén is segíthet.

Receptkategóriák

Az illata sülés közben a fűszerezett sült csirkére emlékeztet, és az íze sem marad távol tőle. Az egyik új kedvenc lett nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...