r
Nosalty Logó

Napraforgó kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Napraforgó kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 4880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe (folyékonyakat először, aztán a száraz hozzávalókat) tesszük, és a dagasztó programon jó hólyagosra, simára kevertetjük a géppel.
  2. Ha egyneművé válik a tészta, és szép fényes a felülete, kivesszük a gépből, nagyméretű lisztezett tálba tesszük, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 40 perc alatt megkelesztjük.
  3. A kész tésztát átgyúrjuk, 2 nagyobb darabra osztjuk. Az egyiket félretesszük, a másikat 5 egyenlő részre osztjuk, golyóvá formáljuk.
  4. Egy nagyobb tortaforma segítségét vesszük. A karimáját lecsatoljuk, az aljára sütőpapírt borítunk, és kb. ekkora méretűre nyújtuk egyenként az 5 golyónkat. Ha kicsit túlnyúlik rajta, az sem baj. Az első kinyújtott tésztát a tortaformára borítjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd ráfektetjük a következőt, amit szintén vajjal megkenünk. Majd jön a 3., 4. lap is.
  5. Az 5. lapot nagyobbra nyújtjuk a többinél, hogy a tetejükre helyezve betakarja őket. Ezt már nem kell megkenni.
  6. A karimától számítva kb. 1-1,5 cm- re bevágjuk 8 (cikkelyre) egyenlő részre (mintha csillagot rajzolnánk).
  7. A bevágott részeket egyenként kifelé kihajtjuk.
  8. A félretett másik tésztaadag 1/4 részét ismét félretesszük. Ez lesz majd a közepe.
  9. A többi részt ismét 5 felé vágjuk, és ugyanúgy járunk el vele, mint az előzővel, csak kisebb lapokat nyújtunk, hogy bele tudjuk helyezni az előzőleg kihajtogatott karimába, tésztavirágba. Ezt is bevágjuk úgy, hogy a bevágások az első koszúrú szirmai közé essenek. Kihajtjuk, majd a félretett maradék tésztát odaformázzuk a közepébe.
  10. Megszórjuk magokkal (nekem épp csak napraforgó volt): napraforgó, lenmag, tökmag...
  11. Sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük, és hagyjuk megkelni kb. 50 percig. Ha megkelt, tejes tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük. Az első 10 perc után a hőfokot 170 fokra csökkentjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6242
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Az eredeti receptet a gesztenye.blogol.hu oldalon találtam. Már nagyon régen szemezgetek vele, hónapok óta többször megnéztem, csodálkoztam a formáján...és rémüldöztem, hogy mennyi idő elkészíteni. Nos mostanra érett meg az elszántság :), és megérte. Finom és nagyon jó a szemnek is, és meglepően gyorsan ment a lapok nyújtogatása. Megijedtem a feladattól, de nem volt olyan rémes, mint amilyennek elsőként látszik :).

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...