Nagyos sajtos ropogós
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsandi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
1034
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
4132
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1705.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 888 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
1034
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 280.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6822 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1443 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 3552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 249.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2834 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 2701 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1583 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
4132
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
428
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg sajt
-
25 dkg margarin
-
35 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
bors ízlés szerint
-
5 ek tökmag
-
2 db tojás
Elkészítés
- A sajtot lereszeljük.
- A tökmag és egy tojás kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha zsíros a sajt és nagyon lágynak tűnik, lisztet teszünk még bele. (Én rétesliszttel pótoltam, mert igazi zsíros hegyi sajtot használtam.)
- Nyújtható állagúra gyúrjuk, hűtőben tetszőleges ideig hűtjük, hogy a margarin megdermedjen.
- Fél cm vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval vágjuk. Tojással megkenjük, tetejére tetszőlegesen magvakat szórunk.
- Előmelegített sütőben, kb. 15 percig 200 fokon sütjük. Színén látni, mikor szép barna.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x2
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1394
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsandi
7 recept
Az ismert "annyi túró,amennyi liszt és margarin" receptet akartam kipróbálni túró helyett sajttal. Kaptam zsíros hegyi sajtot, jónak látszott az ötlet. Az összeállításnál látszott ,hogy ez több lisztet igényel. Állagát figyelve adagoltam hozzá a réteslisztet. Sütésnél megijedtem, mert kihabzott a zsíros sajt, de szépen visszaszívta, ahogy hűlt. Napokig ropogós maradt, amit eldugtam próbára! :)