r
Nosalty Logó

Nagyos sajtos ropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsandi
Nagyos sajtos ropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1034 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6822 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    3552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 4132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A tökmag és egy tojás kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha zsíros a sajt és nagyon lágynak tűnik, lisztet teszünk még bele. (Én rétesliszttel pótoltam, mert igazi zsíros hegyi sajtot használtam.)
  3. Nyújtható állagúra gyúrjuk, hűtőben tetszőleges ideig hűtjük, hogy a margarin megdermedjen.
  4. Fél cm vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval vágjuk. Tojással megkenjük, tetejére tetszőlegesen magvakat szórunk.
  5. Előmelegített sütőben, kb. 15 percig 200 fokon sütjük. Színén látni, mikor szép barna.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1389
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyos sajtos ropogós
Zsandi 7 recept

Az ismert "annyi túró,amennyi liszt és margarin" receptet akartam kipróbálni túró helyett sajttal. Kaptam zsíros hegyi sajtot, jónak látszott az ötlet. Az összeállításnál látszott ,hogy ez több lisztet igényel. Állagát figyelve adagoltam hozzá a réteslisztet. Sütésnél  megijedtem, mert kihabzott a zsíros sajt, de szépen visszaszívta, ahogy hűlt. Napokig ropogós maradt, amit eldugtam próbára! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...