Muszaka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
125g padlizsán30 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
200g csirke292 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
75g tej42 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
765
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
500g padlizsán119 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
800g csirke1170 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3062
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A muszakához
-
15.6g padlizsán4 kcal
-
15.6g burgonya9 kcal
-
25g csirke37 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
6.2g paradicsom1 kcal
-
3.1g paprika1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A mártáshoz
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
4.7g füstölt sajt15 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1196.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 460.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 11708 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
765
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.1 g
Zsír
-
Összesen 175.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4787.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1507 mg
-
Nátrium 2082 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1840.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 812 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1997 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 46831 micro
-
Lut-zea 1064 micro
Összesen
3062
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1462 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A muszakához
-
0.5 kg padlizsán
-
0.5 kg burgonya
-
2 db vöröshagyma
-
2 db paradicsom
-
1 db paprika
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
A mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
15 dkg füstölt sajt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A muszakához
- A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük.
- A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
- Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk.
- Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.
- Mártás elkészítése:
- Egy edényben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendíóval, és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.
- Rétegezés:
- Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal.
- Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 795
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 254316
- Feltöltés dátuma: 2010. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én csirkehúst használtam, de eredetileg -ha jól tudom- bárányból készül.