Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
653
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2607
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
53.2g csirkeszárny63 kcal
-
12.4g tejföl25 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0.2g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.4g zsemlemorzsa49 kcal
-
21.1g napraforgó olaj187 kcal
Összesen
324
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
653
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 229 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2145.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 269 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
2607
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkeszárny
-
1 tk mustár
-
só ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A megtisztított csirkeszárnyakat a combocska és a középső rész közötti forgónál vágjuk ketté, majd sózzuk be.
- A pác hozzávalóit keverjük össze, tegyük bele a csirkeszárny-darabokat, és hagyjuk 1-2 órát a pácban.
- Ezt követően a mustárpácos húsokat forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ki. Melegen fogyasszuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10176
- Feltöltés dátuma: 2011. március 07.
Ajánló
Használhatunk hozzá csirkemellet vagy csirkecombot is, csak filézzük ki, és vágjuk kisebb darabokra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ránézésre olyan, mint egy rántott csirkeszárny, de egyszerűbb elkészíteni. A pác tejfölből (én most ezt használtam) vagy joghurtból készül, mustáros ízesítéssel. A pácban való érlelésnek köszönhetően a hús szaftosabb, ízesebb lett. Tapasztalatom szerint ehhez a fajta hússütéshez célszerűbb, ha a húsokat, szárnyakat kisebb darabokra vágjuk, mert a nagyobb daraboknál könnyen lepereg a prézli sülés közben. (A képen az egészben sült szárnyak láthatóak, de a receptben a feldarabolt szárnyak szerepelnek.)