r
Nosalty Logó

Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkeszárnyakat a combocska és a középső rész közötti forgónál vágjuk ketté, majd sózzuk be.
  2. A pác hozzávalóit keverjük össze, tegyük bele a csirkeszárny-darabokat, és hagyjuk 1-2 órát a pácban.
  3. Ezt követően a mustárpácos húsokat forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ki. Melegen fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10205
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Használhatunk hozzá csirkemellet vagy csirkecombot is, csak filézzük ki, és vágjuk kisebb darabokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ránézésre olyan, mint egy rántott csirkeszárny, de egyszerűbb elkészíteni. A pác tejfölből (én most ezt használtam) vagy joghurtból készül, mustáros ízesítéssel. A pácban való érlelésnek köszönhetően a hús szaftosabb, ízesebb lett. Tapasztalatom szerint ehhez a fajta hússütéshez célszerűbb, ha a húsokat, szárnyakat kisebb darabokra vágjuk, mert a nagyobb daraboknál könnyen lepereg a prézli sülés közben. (A képen az egészben sült szárnyak láthatóak, de a receptben a feldarabolt szárnyak szerepelnek.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...