r
Nosalty Logó

Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 653 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkeszárnyakat a combocska és a középső rész közötti forgónál vágjuk ketté, majd sózzuk be.
  2. A pác hozzávalóit keverjük össze, tegyük bele a csirkeszárny-darabokat, és hagyjuk 1-2 órát a pácban.
  3. Ezt követően a mustárpácos húsokat forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ki. Melegen fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10176
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Használhatunk hozzá csirkemellet vagy csirkecombot is, csak filézzük ki, és vágjuk kisebb darabokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ránézésre olyan, mint egy rántott csirkeszárny, de egyszerűbb elkészíteni. A pác tejfölből (én most ezt használtam) vagy joghurtból készül, mustáros ízesítéssel. A pácban való érlelésnek köszönhetően a hús szaftosabb, ízesebb lett. Tapasztalatom szerint ehhez a fajta hússütéshez célszerűbb, ha a húsokat, szárnyakat kisebb darabokra vágjuk, mert a nagyobb daraboknál könnyen lepereg a prézli sülés közben. (A képen az egészben sült szárnyak láthatóak, de a receptben a feldarabolt szárnyak szerepelnek.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek