r
Nosalty Logó

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3276.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.)
  2. A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon.
  3. A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma.
  4. Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál.
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 32857
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Aszalt paradicsomos házi tésztával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával
Évi néni 1830 recept

Kollégáimmal évadzáró grillezésre készültünk már két hete, de hol az időjárás, hol egyéb programok gátolják meg a program létrejöttét. Én vállaltam, hogy megveszem a húsokat, és be is pácolom őket, sütésre készen. Mivel alig férek el így a hűtőmben, ezért el kezdtük felemészteni a felszaporodott húsállományt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...