r
Nosalty Logó

Mustáros-ketchupos tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dina79
Mustáros-ketchupos tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 5364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    3928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    521.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17982.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    15712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 5364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1241 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat a felhasználáselőtt 3-4 nappal a következő módon bepácoljuk.
  2. A szelet húsok mindkét oldalátbedörzsöljük a fűszersóval és az őrölt színes borssal, majd bőségesenmegkenjünk mustárral és ketchuppal.
  3. Előkészítünk egy műanyag dobozt. Az aljára kevés olajat öntünk, és rárétegezzük a húsokat.
  4. Végül felöntjük annyi olajjal, hogy a húst teljesen ellepje.
  5. A dobozt lezárjuk, és hűtőbe tesszük. Akár már másnap felhasználhatjuk, de szerencsésebb pár napot várni, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Sütéskor egy teflon serpenyőbe pár evőkanál olajat teszünk a dobozból, rátesszük a hússzeleteket, először fedő alatt puhítjuk, majd fedő nélkül sütjük.
  7. Ha egyszerre nem készítjük el az összes húst, dobozban nyugodtan visszatehetjük a hűtőbe, és később felhasználhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 32489
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromtól tanultam ezt a pácolási módot, és előszeretettel alkalmazom, imádjuk!! :) Körülbelül 1 cm vastagra szoktam vágni a szeleteket. Többféle fűszerezéssel készítem, nyáron előnyben részesítem a grill fűszereket. A lényeg, hogy az előkészített húst 3-4 napig pácolom, így összeérnek az ízek, a hús omlósabb lesz, nem utolsó sorban a sütési idő is lerövidül. Sütéskor nyugodtan lehet a húsra öntött olajat használni. Ami esetleg megmarad, nem kell kiönteni, el lehet használni bármilyen húsétel készítéséhez.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...