r
Nosalty Logó

Mustáros-hagymás tarjaszelet Gabystól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Mustáros-hagymás tarjaszelet Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4789.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 3145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplit megpucoljuk,karikára vágjuk, átöblítjük.
  2. Olyan tepsibe (jénaiba)tegyük, amiben a 8 szelet tarja egymás mellett elfér,takarja a krumplit.
  3. A krumplira rászórjuk az ételízesítőt, megsózzuk, összekeverjük.
  4. Az ujjnyi vastag tarjaszeleteket megsózzuk, és a krumplira fektetjük,megborsozzuk ízlés szerint.
  5. Mustárral alaposan megkenjük a szeleteket(flakonból rányomjuk, és késsel elkenegetjük a szeleteken).
  6. Hagymát megpucoljuk, megfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és a hús tetejére tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  7. 4-5 ek olajjal meglocsoljuka szeleteket.
  8. Alufóliával légmentesen lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
  9. Kb. másfél órát sütjük, kivesszük, a fóliát levesszük. Ha puha a hús és a krumpli, fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe, és már csak addig süssük kicsit magasabb hőfokon, mígpici színt kapa teteje.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22917
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Ha van itthon, szoktam a krumpli közé baconkockákat is beleszórni, vagy apróra szeletelt gombát. Más fűszert direkt nem teszek bele, hagyom a mustárt érvényesülni. Persze ez nem zárja ki, hogy ízlésünk szerint fűszerezzük pl. kakukkfűvel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan összeállítható. Amíg a sütőben tartózkodik a leendő ebéd, ezer más dolgot tudok csinálni. Nálunk évek óta bevált étel, mivel a fiúk a húst hússal, a hagymát hagymával ennék.:) A tarjacsontokból remek csontlevest lehet főzni, pláne ha hagyunk egy kis húst is rajta. Ez a mennyiség (ha szerencsém van) 2 napig elég, de képesek vacsorára is megenni... Tányérra kiszedve, mikróban melegítve pont olyan, mintha akkor sütöttem volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...