r
Nosalty Logó

Mustáros-hagymás csirkemell Gombácska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros-hagymás csirkemell Gombácska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    671 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4897.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a csirkemellet (lehet kockákra is vágni), és karikákra szeljük a hagymákat.
  2. Az edény aljára olajat öntünk.
  3. Elkezdjük az olajra rétegezni először a húst, meglocsoljuk mustárral, majd egy réteg hagymakarika. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy.
  4. Felöntjük vízzel addig, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni.
  5. Mikor kész (a hús már puha), akkor kiszedjük a hússzeleteket. Ha kockára van vágva a hús, akkor nem muszáj kiszedegetni (én nem szoktam, csak akkor, mikor szeletek, mert nehéz belekeverni a habarást).
  6. Egy kis edénybe habverővel keverünk össze tejfölt pirospaprikával, szedünk ki egy kevés forró szaftot, és belekeverjük. Ezt a keveréket visszaöntjük az edényben maradt szafthoz, belekeverjük, és folyamatos keverés mellett tovább főzzük addig, amíg összerottyan. Mikor kész, visszarakjuk a húsokat.
  7. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3878
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi receptünk. Mamám nagyon sokszor főzte, anyukám átvette, és most én is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...