r
Nosalty Logó

Mustáros csirkemell tepsiben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fakanál és Tűsarok
Mustáros csirkemell tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 1370 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 95 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6494.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    4149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1370 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Másnap

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkemellet készítsük elő előző nap. Vágjuk fel vékonyabb szeletekre, és kenjük be a mustárral. Nem kell az egész előírt mennyiséget rárakni, mert pótolni kell még másnap is.
  2. Ebben a pácban rakjuk be a hűtőbe a következő napig.

Másnap

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. Másnap vegyünk elő egy magasabb falú kisebb tepsit. Az alját kenjük ki kacsazsírral.
  3. A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, és rakjuk ki vele a tepsi alját. Nem baj, ha egymáson van. A borral locsoljuk meg. Sózzuk meg. A csirkeszeletekkel rakjuk ki a tetejét. Kenjük meg megint mustárral, mert ami még maradt a pácból, azt be fogja szívni. Szórjunk rá rozmaringot. Végül terítsük be a tetejét sonkaszeletekkel.
  4. A tepsit fedjük le. Ha nincs teteje, akkor használjunk alufóliát.
  5. A húst 1 óra alatt készre sütjük. Utána vegyük le a tetejét, a szaftot kanalazzuk rá a sonkára, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 7 percre. Figyeljük, hogy a sonka kissé megpiruljon, de ne száradjon ki.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 67 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40119
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel. Ideális vendégváró. Mellé egy pohár bor és valami savanyúság, például cékla illik. A sonka lehet akár maradék a húsvéti nagy sonkából. A blogomon ez egy igen népszerű recept lett, ezért felraktam ide is.

Hozzávalók

Pácolás

Másnap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...