Mustáros csirkemell tepsiben
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fakanál és Tűsarok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Pácolás
-
8g kacsazsír0 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
38g mustár23 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
0g só0 kcal
Másnap
Összesen
343
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1623.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 1037 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 214.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
343
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.1 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6494.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1626 mg
-
Nátrium 4149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 856.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
1370
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pácolás
- A csirkemellet készítsük elő előző nap. Vágjuk fel vékonyabb szeletekre, és kenjük be a mustárral. Nem kell az egész előírt mennyiséget rárakni, mert pótolni kell még másnap is.
- Ebben a pácban rakjuk be a hűtőbe a következő napig.
Másnap
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
- Másnap vegyünk elő egy magasabb falú kisebb tepsit. Az alját kenjük ki kacsazsírral.
- A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, és rakjuk ki vele a tepsi alját. Nem baj, ha egymáson van. A borral locsoljuk meg. Sózzuk meg. A csirkeszeletekkel rakjuk ki a tetejét. Kenjük meg megint mustárral, mert ami még maradt a pácból, azt be fogja szívni. Szórjunk rá rozmaringot. Végül terítsük be a tetejét sonkaszeletekkel.
- A tepsit fedjük le. Ha nincs teteje, akkor használjunk alufóliát.
- A húst 1 óra alatt készre sütjük. Utána vegyük le a tetejét, a szaftot kanalazzuk rá a sonkára, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 7 percre. Figyeljük, hogy a sonka kissé megpiruljon, de ne száradjon ki.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 67 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 40141
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fakanál és Tűsarok
7 recept
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel. Ideális vendégváró. Mellé egy pohár bor és valami savanyúság, például cékla illik. A sonka lehet akár maradék a húsvéti nagy sonkából. A blogomon ez egy igen népszerű recept lett, ezért felraktam ide is.