r
Nosalty Logó

Mustáros brokkoli babcsírával és főtt burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mese - Habbal (J. Hanna)
Mustáros brokkoli babcsírával és főtt burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Brokkolikrém

Csírasaláta

Főtt burgonya olvasztott sajttal

556
Kalória
28g
Fehérje
46.8g
Szénhidrátok
30g
Zsír
359.3g
Víz
94.7g
Koleszterin
7.6g
Rost
10.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Brokkolikrém

Csírasaláta

Főtt burgonya olvasztott sajttal

Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Brokkolikrém

Csírasaláta

Főtt burgonya olvasztott sajttal

Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Brokkolikrém

Csírasaláta

Főtt burgonya olvasztott sajttal

Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2167 micro
Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4722.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    718.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4334 micro
Összesen 1110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

Brokkolikrém

  1. A brokkolit a tejben megpároljuk. Vigyázat, a tej kifut, keverni kell. Mikor a brokkoli félig puha, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt.

Csírasaláta

  1. A csírát felforrósított serpenyőben, fedő alatt, egy percig megfuttatjuk. Épp csak, hogy megmelegedjen. Két evőkanál vizet lehet alá tenni, hogy ne égjen meg.
  2. A mézet és a szójaszószt hozzáadjuk a csírához, összekeverjük, hogy mindenhova jusson, és még egy percig futtatjuk.

Főtt burgonya olvasztott sajttal

  1. A krumplit megfőzzük. A főtt burgonyát felszeleteljük, csíkokra vágott mozzarellával betakarjuk, 10 percre sütőbe tesszük 200 fokra. A brokkolival és a csírával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű, egy "hosszú nap után mit főzhetünk, ami gyorsan kész van" recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!