Munbab dhal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7g ghee50 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
50g mungóbab174 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
28g ghee201 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
200g mungóbab694 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
900
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2.3g ghee16 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
16.2g mungóbab56 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
81.1g víz0 kcal
Összesen
72
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 255.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3111.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 1624 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1252 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
900
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A dhált mossuk meg.
- Tegyük az edénybe a 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve tegyünk bele 1 kis kanál fekete mustármagot. Tegyük rá a fedőt, és amikor halljuk, hogy kipattogott, vegyük le a fedőt, és húzzuk le a tűzről az edényt.
- Szórjuk bele a szétmorzsolt chillit, a currylevelet és az asafoetidát. Öntsünk bele 20 dkg megmosott, pucolt mung dhalt, és a közepes lángra visszatéve, keverés mellett pirítsuk 2 percig.
- Öntsük fel 1 liter vízzel, majd tegyük hozzá a sót és a kurkumát. A forralás kezdeténél keletkező kemény habot szedjük le a tetejéről. Forraljuk addig, amíg a dhal szét nem fő.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4064
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Ajánló
A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt, leveses változatban is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
A hüvelyesekből készült ételek fontos részét képezik a vegetáriánus táplálkozásnak, mert sok értékes növényi fehérjét tartalmaznak, és rizzsel, kenyérrel, valamilyen gabonával kombinálva teljes értékű fehérjeként beépülnek a szervezetbe. Sajnos a legtöbb hüvelyes nehezebben emészthető, ezért sokakat felfúj. A tisztított (sárga) mungbabnak (vagy mungóbab) az a nagy előnye, hogy nagyon könnyen emészthető, és a gyenge emésztésű, illetve a vata testtípusúakat sem fújja fel, és nagyon gazdag nem csak fehérjében, de vasban és B vitaminokban is.