r
Nosalty Logó

Muakacha, a közel-keleti desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Muakacha, a közel-keleti desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    390.6 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 6144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát készítsünk elő és vajazzuk ki. A réteslapokat csomagoljuk ki. Tekerjük ki a lapokat és 2-3 lapot összefogva ráncoljuk össze őket, majd helyezzük egymás mellé a sütőformában.
  2. A sütőt melegítsük elő és süssük benne a réteslapokat 180 C fokon 10 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből.
  3. A vajat olvasszuk meg, majd egyenletesen öntsük le vele a megsült tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 10 percre 180 C fokon.
  4. A tojást keverjük el a cukorral, a tejszínnel, a vaníliával és a fahéjjal, majd ha az előző sütési idő letelt, öntsük le vele a tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 25 percre.
  5. Amíg a tészta sül, forraljunk fel 200 ml vizet, majd olvasszunk fel benne 200 g cukrot, ezzel cukorszirupot készítve.
  6. Amikor a tésztát kivettük a sütőből, egyenletesen öntsük le az elkészített cukorsziruppal.
  7. A pisztáciát daraboljuk fel, majd szórjuk meg a Muakacha tetejét vele. Hagyjuk állni, majd ha kihűlt szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2328
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muakacha, a közel-keleti desszert
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...