r
Nosalty Logó

Mozzarellás - paradicsomos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellás - paradicsomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 603 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 1810 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    707 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. Csirkemellet először is megtisztítjuk. Szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk.
  2. A szeleteket lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon mindkét felüket megsütjük.
  3. Amikor a szeletek megsültek, tűzálló tálba fektetjük őket, a sütés után megmaradt olajat (amennyiben a liszt nem égett meg benne nagyon) melléje öntjük.
  4. Beborítjuk őket a szeletekre vágott paradicsommal, a felszeletelt mozzarellával, végül a tetejét megszórjuk az olasz fűszerrel.
  5. Az így elkészült tálat a sütőben addig sütjük, míg a mozzarella rá nem olvad a paradicsomokra és a húsra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18031
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először ezt a fajta húst tesómék esküvőjén tálalták nekünk, és már ott azt mondtam, el fogom otthon én is készíteni. Nos, el is készült és nagyon finom lett. Még aznap el is fogyott, mindenkinek nagyon ízlett!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...