Momofuku szójaszószos tojásai
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g sherryecet2 kcal
-
150g szójaszósz90 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g sherryecet2 kcal
-
150g szójaszósz90 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
66.7g víz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.7g sherryecet0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10035.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 8832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10035.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 8832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Hozzávalók
-
1 ek cukor
-
150 ml szójaszósz
Elkészítés
- Egy közepes tálba öntsünk nagyjából egy liter meleg vizet, adjunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot, majd egy habverővel keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Ezt követően keverjük hozzá a szójaszószt és a sherry-ecetet (vagy rizsecetet, gombócecetet, esetleg mirint vagy fekete ecetet).
- Forraljunk fel egy nagy edény vizet. Óvatosan tegyük a tojásokat a forrásban lévő vízbe, és főzzük pontosan 6 perc 50 másodpercig! Az első 1,5 percben lassan kevergessük a tojásokat, hogy a hőt egyenletesen oszlassuk el az edényben.
- Közben töltsünk meg egy nagy tálat hideg vízzel és jéggel. Amikor a tojások elkészültek, tegyük át őket jégfürdőbe.
- Miután a tojások kihűltek (és a víz nem kellemetlenül jeges), hámozzuk meg őket a vízben - ez segít megőrizni a tökéletes formát.
- Tegyük át a tojásokat a szójaszósz páclébe, és legalább 2, legfeljebb 6 órán keresztül hagyjuk őket érlelődni a hűtőszekrénybe téve, ügyelve arra, hogy teljesen elmerüljenek a tojások a páclében. Ha szükséges, tegyünk egy tányért a tojásokra a teljes merülésük biztosítása érdekében.
- A pácolási idő lejárta után vegyük ki a tojásokat az édes-sós oldatból, a páclevet öntsük át a befőttes üvegbe, így nem veszik kárba az értékes keverék, még több alkalommal is felhasználható pácléként. Ha a kész tojásokat egy szorosan zárható tárolóedénybe tesszük, hűtve akár 1 hónapig is fogyaszthatóak maradnak.
- Tálaláshoz a tojásokat hosszában kettévágjuk, sóval és borssal ízesítjük.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 6231
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Ajánló
A recept elkészítésében Christina Tosi inspirált, aki a Momofuku Milk Bar Life receptkönyv szerzője is.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A szójaszószban érlelt tojások összeforrtak David Chang nevével, aki a gasztrovilág egyik megkerülhetetlen figurája és alkotója. A koreai származású séfet a Time Magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé, New York-i Momofuku éttermei folyamatosan zsúfolásig telnek meg, és elnyerte már a világ szinte összes jelentős kulináris díját. A szójaszószos tojásokban pedig az a legjobb, hogy önmagukban, snackként fogyasztva is zseniálisak, de ezerféleképpen variálva is felhasználhatóak, így bátran tehetjük a ramenünkbe, muffinhoz süthetjük, tésztához vagy salátákhoz is adhatjuk. A páclevet pedig tetszés szerint variálhatjuk: a szójaszószon kívül tehetünk bele szakét, mogyoróhagymát, gyömbért, mirint, fokhagymát, chile vagy rizsborecet.