r
Nosalty Logó

Momofuku szójaszószos tojásai

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Momofuku szójaszószos tojásai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    8832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    8832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálba öntsünk nagyjából egy liter meleg vizet, adjunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot, majd egy habverővel keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Ezt követően keverjük hozzá a szójaszószt és a sherry-ecetet (vagy rizsecetet, gombócecetet, esetleg mirint vagy fekete ecetet).
  2. Forraljunk fel egy nagy edény vizet. Óvatosan tegyük a tojásokat a forrásban lévő vízbe, és főzzük pontosan 6 perc 50 másodpercig! Az első 1,5 percben lassan kevergessük a tojásokat, hogy a hőt egyenletesen oszlassuk el az edényben.
  3. Közben töltsünk meg egy nagy tálat hideg vízzel és jéggel. Amikor a tojások elkészültek, tegyük át őket jégfürdőbe.
  4. Miután a tojások kihűltek (és a víz nem kellemetlenül jeges), hámozzuk meg őket a vízben - ez segít megőrizni a tökéletes formát.
  5. Tegyük át a tojásokat a szójaszósz páclébe, és legalább 2, legfeljebb 6 órán keresztül hagyjuk őket érlelődni a hűtőszekrénybe téve, ügyelve arra, hogy teljesen elmerüljenek a tojások a páclében. Ha szükséges, tegyünk egy tányért a tojásokra a teljes merülésük biztosítása érdekében.
  6. A pácolási idő lejárta után vegyük ki a tojásokat az édes-sós oldatból, a páclevet öntsük át a befőttes üvegbe, így nem veszik kárba az értékes keverék, még több alkalommal is felhasználható pácléként. Ha a kész tojásokat egy szorosan zárható tárolóedénybe tesszük, hűtve akár 1 hónapig is fogyaszthatóak maradnak.
  7. Tálaláshoz a tojásokat hosszában kettévágjuk, sóval és borssal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 6157
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Ajánló

A recept elkészítésében Christina Tosi inspirált, aki a Momofuku Milk Bar Life receptkönyv szerzője is.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Momofuku szójaszószos tojásai
Hering András 182 recept

A szójaszószban érlelt tojások összeforrtak David Chang nevével, aki a gasztrovilág egyik megkerülhetetlen figurája és alkotója. A koreai származású séfet a Time Magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé, New York-i Momofuku éttermei folyamatosan zsúfolásig telnek meg, és elnyerte már a világ szinte összes jelentős kulináris díját. A szójaszószos tojásokban pedig az a legjobb, hogy önmagukban, snackként fogyasztva is zseniálisak, de ezerféleképpen variálva is felhasználhatóak, így bátran tehetjük a ramenünkbe, muffinhoz süthetjük, tésztához vagy salátákhoz is adhatjuk. A páclevet pedig tetszés szerint variálhatjuk: a szójaszószon kívül tehetünk bele szakét, mogyoróhagymát, gyömbért, mirint, fokhagymát, chile vagy rizsborecet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...