r
Nosalty Logó

Mogyoróvajban sült szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mogyoróvajban sült szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 477 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 1907 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 245 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 477 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1907 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Elkészítés

Mogyoróvaj elkészítése

  1. A mogyorót pucolás után turmixgépbe tesszük a mézzel és a sóval, majd addig turmixoljuk, míg megfelelő állagot kapunk. A mogyorót ledarálhatjuk dió, kávé vagy akár húsdaráló segítségével is, és eztán az összezúzott masszához villával jól hozzádolgozzuk a mézet és a sót. Ez esetben a mogyoróvaj tartalmazni fog ropogósabb darabokat.

Hús elkészítése

  1. A húst megtisztítás után bevágjuk.
  2. A bevágást megtöltjük a mogyoróvajjal. (Esetleg ínyencek tehetnek bele aszalt szilvát, barackot stb.)
  3. Ezután a húst kívülről is alaposan bekenjük a mogyoróvajjal.
  4. A maradék masszát a sütőtálban (jénait javaslok) a hús alá terítjük.
  5. Fedett sütőtálban 180 fokon 1 órán keresztül készre sütjük. A mogyorós szaftjával együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6cm
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2505
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Ajánló

Akik szeretik a különleges, édeskés ízvilágot, feltétlenül ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg a hús elkészítését egészen másként terveztem, de a hozzávalók hiányában abból dolgoztam, amit találtam. Egy üveg mogyoróvaj segített egy fantasztikus sült hús megalkotásában. Nem lett túl zsíros, mégis elég szaftos, és a hús megfelelően omlós ezen pác segítségével. Második alkalommal, amikor rekonstruálni szerettem volna a korábban már nagy sikert aratott főételt, már a mogyoróvajat is házilag készítettem el. 

Hozzávalók

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...