r
Nosalty Logó

Mogyoróvajban sült szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mogyoróvajban sült szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 477 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 1907 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Összesen 245 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 477 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1907 kcal
  • 20% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Elkészítés

Mogyoróvaj elkészítése

  1. A mogyorót pucolás után turmixgépbe tesszük a mézzel és a sóval, majd addig turmixoljuk, míg megfelelő állagot kapunk. A mogyorót ledarálhatjuk dió, kávé vagy akár húsdaráló segítségével is, és eztán az összezúzott masszához villával jól hozzádolgozzuk a mézet és a sót. Ez esetben a mogyoróvaj tartalmazni fog ropogósabb darabokat.

Hús elkészítése

  1. A húst megtisztítás után bevágjuk.
  2. A bevágást megtöltjük a mogyoróvajjal. (Esetleg ínyencek tehetnek bele aszalt szilvát, barackot stb.)
  3. Ezután a húst kívülről is alaposan bekenjük a mogyoróvajjal.
  4. A maradék masszát a sütőtálban (jénait javaslok) a hús alá terítjük.
  5. Fedett sütőtálban 180 fokon 1 órán keresztül készre sütjük. A mogyorós szaftjával együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6cm
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2495
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Ajánló

Akik szeretik a különleges, édeskés ízvilágot, feltétlenül ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg a hús elkészítését egészen másként terveztem, de a hozzávalók hiányában abból dolgoztam, amit találtam. Egy üveg mogyoróvaj segített egy fantasztikus sült hús megalkotásában. Nem lett túl zsíros, mégis elég szaftos, és a hús megfelelően omlós ezen pác segítségével. Második alkalommal, amikor rekonstruálni szerettem volna a korábban már nagy sikert aratott főételt, már a mogyoróvajat is házilag készítettem el. 

Hozzávalók

Mogyoróvaj elkészítése

Hús elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek