r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas puha alapsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mannusi
Mogyoróvajas puha alapsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban kézi mixer vagy konyhai robotgép segítségével, közepes fokozaton krémesre keverjük a vajat és a cukrot.
  2. Ezután belekeverjük a mogyoróvajat, majd a tojást, végül a vanília kivonatot. (Ehhez a lépéshez már inkább a dagasztókar fog kelleni.)
  3. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, és 3 adagban, alacsony fokozaton a mogyoróvajas masszához keverjük (ha az előző lépésnél még nem kellett a dagasztókar, most már biztosan kelleni fog). A tésztának inkább masszának, mint tésztaszerűnek kell lennie, de ha nagyon krémszerű, az se jó, ilyenkor tegyünk bele még egy pici lisztet.
  4. Vegyük elő az áfonyát és/vagy amivel dúsítani szeretnénk, és keverjük bele a masszába épp csak annyira, hogy egyenletesen eloszlassuk benne. A tésztát tegyük legalább fél órára hűtőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  5. A hűtőből kivéve hagyjuk a tésztát 10 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebb legyen formázni. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Formázzunk a tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat a kezünkkel, és a helyezzük a sütőpapírra egymástól 2-3 cm távolságra. Ha teli a tepsi, a golyókat ujjaink segítségével nyomjuk kb fél centi lapos korong formára.
  6. Az előmelegített sütőben 8-10 percig süssük őket. (Nem szabad megvárni, hogy elkezdjenek barnulni...!) Én nem vártam meg, hogy a tepsiben hűljenek, féltem, hogy jobban átsülnek, mint kéne, ezért egy tálcára raktam őket, és ott pihengettek a teljes kihűlésig. Ebből az adagból kb. 70 darab lesz. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajas puha alapsüti
mannusi 1 recept

Mogyoróvaj/Sós mogyorókrém- ki minek nevezi - imádom. Íme egy recept, amit a sallysbakingaddiction.com oldalon talált fantasztikus receptből módosítottam. Ez igazából egy alaprecept, melyet számtalan módon fel lehet használni (ahogy a szerzőnő is teszi!). Akármivel dúsítható: csokireszelékkel, csokicseppel, tört karamellizált, sós mogyoróval, mini M&M's-szel, egy-egy sütibe nyomott tejkaramell darabbal, szóval bármivel. Én az aszalt áfonyát mindenképpen ajánlanám bele, mert nagyon jól passzol az édes-sós-hoz, de az eredeti receptben is még két dúsító tényező van az áfonyán kívül. Én még ún. peanut butter baking chips-et tettem bele, ez kicsit nehezebben beszerezhető és elég drága itt nálunk (a Culinaris-ban megtaláljátok, sok más lenyűgöző amerikai társával együtt...), de anélkül is tökéletes. Ha az áfonyán kívül még tennétek bele valamit, akkor áfonyából kb. 10 dkg, a másikból 8 dkg mehet bele. A végeredmény egy nagyon intenzív ízvilágú, 'masszív', puha süti lesz, amit biztos nem merül a feledés homályába! Sally szerint 7 napig eláll és puha marad, ezt nem tudom alátámasztani, mert nem ért meg 7 napot... Akinek még kedve van bogarászni a varációk között, íme: sallysbakingaddiction.com

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...