Mogyorótorta Tóth Bernadettől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A torta aljára és tetejére
-
25g földimogyoró142 kcal
-
1g xilit3 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
95 kcal
A tésztához
-
38g vaj269 kcal
-
38g xilit90 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
84 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
A krémhez
-
38g vaj269 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
Összesen
1466
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A torta aljára és tetejére
-
200g földimogyoró1134 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g étkezési keményítő762 kcal
A tésztához
-
300g vaj2151 kcal
-
300g xilit720 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
200g burgonyakeményítő674 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
A krémhez
-
300g vaj2151 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
Összesen
11721
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A torta aljára és tetejére
-
6.8g földimogyoró39 kcal
-
0.3g xilit1 kcal
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
6.8g porcukor27 kcal
-
6.8g étkezési keményítő26 kcal
A tésztához
-
10.3g vaj74 kcal
-
10.3g xilit25 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
6.8g rétesliszt25 kcal
-
6.8g burgonyakeményítő23 kcal
-
3.4g földimogyoró19 kcal
A krémhez
-
10.3g vaj74 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
3.4g földimogyoró19 kcal
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
1466
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.1 g
Zsír
-
Összesen 713.7 g
-
Telített zsírsav 337 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 249 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5310.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 730 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 795 mg
-
Foszfor 2501 mg
-
Nátrium 975 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1189.6 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 594.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4569 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1176 micro
-
Kolin: 1200 mg
-
Retinol - A vitamin: 4491 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 948 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
11721
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
A torta aljára és tetejére
-
200 g földimogyoró
-
2 teáskanál xilit
-
6 db tojásfehérje
-
200 g porcukor
-
200 g étkezési keményítő
A tésztához
-
300 g vaj
-
300 g xilit
-
6 db tojás
-
200 g rétesliszt
-
200 g burgonyakeményítő
-
100 g földimogyoró
A krémhez
-
300 g vaj
-
240 g porcukor
-
100 g földimogyoró
Elkészítés
A torta aljára és tetejére
- A torta aljának és tetejének elkészítése:
- A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerben daráljukfinomra.
- A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
- Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
- Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből, és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan,majd lisztezzük a papírt.
- Gyújtsuk be a sütőt. (Gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
- Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
- Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
- A tészta elkészítése:
- Állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt.
- Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot.
- Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével.
- A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához.
- Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.
- 20 percig süssük az előmelegített sütőben.
- A krém elkészítése:
- Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk.
- Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.
- A torta összeállítása:
- A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel.
- Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel.
- A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit.
- Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal.
- Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2492
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bernadett
48 recept
Öcsémnek készítettem ezt a tortát születésnapjára még 11-12 évvel ezelőtt.