r
Nosalty Logó

Mogyorószószos ázsiai tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Mogyorószószos ázsiai tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát gyufaszál vékonyságúra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a gyömbért és a fokhagymát finomra aprítjuk, a tofut kis kockákra vágjuk. A tésztát 5 percre meleg vízbe áztatjuk.
  2. Megmelegítünk két kanál szezámolajat, és nagy lángon megsütjük benne a tofut úgy, hogy kívül roppanós, belül puha maradjon. Megszórjuk a szezámmaggal, és elzárjuk alatta a gázt. Egy kis edényben felmelegítjük a maradék szezámolajat, és gyorsan illatosra pirítjuk benne a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Hozzáadjuk a mogyorószószt, és felmelegítjük. Mehet hozzá a kókusztej, a tamarind, a hal- és szójaszósz.
  4. 1-2 percig főzzük, míg homogén nem lesz, majd elzárjuk alatta a lángot. A tésztát 2 percre lobogós, sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, összekeverjük a zöldségekkel és a tofuval. Nyakon öntjük a szósszal, és forrón nekiesünk. Előtte persze azért megszórjuk egy kis korianderrel, ha szeretjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11441
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha az ember szereti az ázsiai konyhát, és vannak otthon különlegesebb szószai (mint a tamarind és a halszósz), akkor egy gyors, finom, és különleges vacsora! Ha pedig megveszi a boltban az előre felszecskázott sárgarépát, akkor tényleg pikk-pakk megvan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...