Mogyorós-vajkaramellás csokoládés pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az omlós tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g porcukor12 kcal
A mogyorós-vajkaramellhez
-
6g vaj45 kcal
-
9g habtejszín27 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
19g törökmogyoró118 kcal
A csokoládékrémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
A tetejére
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
729
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az omlós tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A mogyorós-vajkaramellhez
-
50g vaj359 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
150g törökmogyoró944 kcal
A csokoládékrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
A tetejére
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
5823
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az omlós tésztához
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
2g porcukor8 kcal
A mogyorós-vajkaramellhez
-
3.9g vaj28 kcal
-
5.9g habtejszín17 kcal
-
7.8g barna cukor30 kcal
-
11.7g törökmogyoró74 kcal
A csokoládékrémhez
-
15.6g habtejszín46 kcal
-
15.6g étcsokoládé85 kcal
A tetejére
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
Összesen
455
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
729
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 403.9 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 882 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3463.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.9 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 282 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2050 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 2005 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
5823
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
455
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
12.5 dkg vaj
-
2.5 dkg porcukor
A mogyorós-vajkaramellhez
-
5 dkg vaj
-
0.8 dl habtejszín
-
10 dkg barna cukor
A csokoládékrémhez
-
2 dl habtejszín
A tetejére
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Elkészítjük a tésztát. A lisztet, porcukrot és a vajat robotgépbe tesszük. Néhány percig keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét és tovább keverjük. Addig keverjük, amíg a tészta épp összeáll. (Ha kézzel készítjük, a vajat morzsoljuk a lisztbe, majd kézzel gyúrjuk bele a tojást.) A tésztát 3 cm vastagságúra kilapogatjuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és frissentartó fólia között sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a formába helyezzük. Ujjunkkal igazítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe kb. 20 percre.
- Vakra sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Még hidegen kibéleljük a formát sütőpapírral úgy, hogy a peremén jóval túl érjen. Megtöltjük sütőbabbal és 15-20 percig sütjük, amíg a tésztát száraznak nem érezzük. Eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, lekenjük a maradék felvert tojással és visszatesszük 2 percre a sütőbe. Kivesszük a sütőből, félretesszük, és elkészítjük a tölteléket (akár egy nappal előre is elkészíthetjük a tésztát).
- A mogyorós vajkaramellhez a vajat, habtejszínt és barna cukrot nyeleslábosba tesszük, felforraljuk és gyöngyözve főzzük 2-3 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a pirított, megpucolt és durvára aprított mogyorót, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni és szétterítjük a tortán (én rögtön ráöntöttem).
- (Mogyoró pirítása: 180 fokra előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük, amennyire csak tudjuk.)
- Az apró darabokra tördelt csokoládét tegyük egy tálba. A tejszínt épp csak forraljuk fel, öntsük rá a csokoládéra és keverjük folyamatosan, amíg a csokoládé el nem olvad. Öntsük rá a mogyorós vajkaramell rétegre.
- A tortát tegyük hűvös helyre, amíg a csokoládékrém meg nem köt. Ha hűtőbe tesszük, akkor hagyjuk, hogy tálalás előtt újra szobahőmérsékletűre melegedjen.
- Tipp: a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, vagy kakaóporral, vagy amivel szeretnénk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12561
- Feltöltés dátuma: 2012. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emőke
47 recept
A recept a kedvencemtől Rachel Allentől származik. Finom, csokis, tömény pite. Fázisfotók a blogomban.