r
Nosalty Logó

Mogyorós-vajkaramellás csokoládés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Mogyorós-vajkaramellás csokoládés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 5823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    403.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 5823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet, porcukrot és a vajat robotgépbe tesszük. Néhány percig keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét és tovább keverjük. Addig keverjük, amíg a tészta épp összeáll. (Ha kézzel készítjük, a vajat morzsoljuk a lisztbe, majd kézzel gyúrjuk bele a tojást.) A tésztát 3 cm vastagságúra kilapogatjuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és frissentartó fólia között sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a formába helyezzük. Ujjunkkal igazítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe kb. 20 percre.
  2. Vakra sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Még hidegen kibéleljük a formát sütőpapírral úgy, hogy a peremén jóval túl érjen. Megtöltjük sütőbabbal és 15-20 percig sütjük, amíg a tésztát száraznak nem érezzük. Eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, lekenjük a maradék felvert tojással és visszatesszük 2 percre a sütőbe. Kivesszük a sütőből, félretesszük, és elkészítjük a tölteléket (akár egy nappal előre is elkészíthetjük a tésztát).
  3. A mogyorós vajkaramellhez a vajat, habtejszínt és barna cukrot nyeleslábosba tesszük, felforraljuk és gyöngyözve főzzük 2-3 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a pirított, megpucolt és durvára aprított mogyorót, majd levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni és szétterítjük a tortán (én rögtön ráöntöttem).
  4. (Mogyoró pirítása: 180 fokra előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük, amennyire csak tudjuk.)
  5. Az apró darabokra tördelt csokoládét tegyük egy tálba. A tejszínt épp csak forraljuk fel, öntsük rá a csokoládéra és keverjük folyamatosan, amíg a csokoládé el nem olvad. Öntsük rá a mogyorós vajkaramell rétegre.
  6. A tortát tegyük hűvös helyre, amíg a csokoládékrém meg nem köt. Ha hűtőbe tesszük, akkor hagyjuk, hogy tálalás előtt újra szobahőmérsékletűre melegedjen.
  7. Tipp: a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, vagy kakaóporral, vagy amivel szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12562
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a kedvencemtől Rachel Allentől származik. Finom, csokis, tömény pite. Fázisfotók a blogomban.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A mogyorós-vajkaramellhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...