r
Nosalty Logó

Mogyorós rózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Mogyorós rózsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4835 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 6287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe öntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. Atojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníiás cukorralés az olvasztott vajjal, majd az élesztős tésztához adjuk.
  3. A tésztát összegyúrjuk, fedeles tálba csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe teszzük.
  4. Másnap lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.A hideg vajat vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk a tészta egyik felén. A másik felét ráhajtjuk, és a tésztát 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk, és hosszában még egyszer egymásra hajtjuk. Letakarjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Újra kinyújtjuk, a műveletet megismételjük, és újra 20 percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben a sárgabarckot mixerrel pürésítjük, elkeverjük a mogyoróval, a porcukorral és a narancslikőrrel. A tojásfehérjét félig felverjük, és a masszához keverjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk.
  7. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket, és a hosszanti oldala felől feltekerjük. A tekercset 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és a tepsiben egymás mellé állítjuk.
  8. Sütőben középen 45 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, a tésztára kenjük (Szórhatunk rá durvára vágott mogyorót), és 5 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha kicsit kihűlt, óvatosan vesszük ki a formából.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós rózsák
DrHouse 30 recept

A receptet egy tanítványomtól kapott könyvben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...