r
Nosalty Logó

Mogyorós rózsák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DrHouse
Mogyorós rózsák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1573
Kalória
25.5g
Fehérje
173.3g
Szénhidrátok
88.7g
Zsír
73.1g
Víz
251.3g
Koleszterin
11.8g
Rost
65.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4835 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 6287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe öntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. Atojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníiás cukorralés az olvasztott vajjal, majd az élesztős tésztához adjuk.
  3. A tésztát összegyúrjuk, fedeles tálba csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe teszzük.
  4. Másnap lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.A hideg vajat vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk a tészta egyik felén. A másik felét ráhajtjuk, és a tésztát 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk, és hosszában még egyszer egymásra hajtjuk. Letakarjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Újra kinyújtjuk, a műveletet megismételjük, és újra 20 percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben a sárgabarckot mixerrel pürésítjük, elkeverjük a mogyoróval, a porcukorral és a narancslikőrrel. A tojásfehérjét félig felverjük, és a masszához keverjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk.
  7. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket, és a hosszanti oldala felől feltekerjük. A tekercset 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és a tepsiben egymás mellé állítjuk.
  8. Sütőben középen 45 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, a tésztára kenjük (Szórhatunk rá durvára vágott mogyorót), és 5 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha kicsit kihűlt, óvatosan vesszük ki a formából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

A receptet egy tanítványomtól kapott könyvben találtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!