r
Nosalty Logó

Mogyorós padlizsánsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Mogyorós padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3989 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 2811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán végeit levágjuk, majd héjastól kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Bár a recept ezt a lépést nem írta, de én mindig így járok el, ha padlizsánt készítek. Jól besózzuk, és negyed órára, húsz percre állni hagyjuk, majd leöblítjük. Így biztosan nem lesz keserű.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd tíz percre a sütőbe tesszük. Az idő elteltével a szeleteket megfordítjuk, újra megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a felét is tíz percig sütjük.
  3. Míg a padlizsán készül, a zöldhagymákat karikákra vágjuk, a mogyorót durvára őröljük, a fűszereket mozsárban összezúzzuk. A korianderleveleket apróra vágjuk.
  4. A maradék olívaolajon fedő alatt közepes lángon megpároljuk a hagymaszeleteket, kb. 5 perc alatt kész. Ha szükséges, kevés vizet adunk alá, nehogy leégjen. Miután elkészült, fűszerezzük a korianderrel és a köménymaggal. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük a mogyoróval és a tahinivel. Hozzáadjuk a zöldhagymát is, valamint a korianderleveleket.
  6. Ha a padlizsán elkészült, langyosra hűtjük, majd félbevágjuk a szeleteket. Beleforgatjuk ezt is a joghurtos szószba.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 814
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 27.

Ajánló

Ha épp nincs otthon tahinink (ez bárkivel előfordulhat), akkor magunk is elkészíthetjük: szezámmagot teflonserpenyővel kissé megpirítunk. Vigyázzunk, ne égjen oda. Közben rázogassuk a serpenyőt, majd késes robotgépben összeaprítjuk, annyi olívaolajjal elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk. Kevés citromlével ízesítjük, de fokhagymát is adhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós padlizsánsaláta
nyultanti 100 recept

A recept Stahl Judit könyvében szerepelt, először kicsit meglepőnek találtam a hozzávalókat, aztán úgy döntöttem, kipróbálom, és ismét nem csalódtam. Tökéletes könnyű nyári ebéd lehet, akár munkahelyre is el lehet vinni, még melegítésre sincs szükség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...