r
Nosalty Logó

Mogyorós padlizsánsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Mogyorós padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 703 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3989 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 2811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán végeit levágjuk, majd héjastól kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Bár a recept ezt a lépést nem írta, de én mindig így járok el, ha padlizsánt készítek. Jól besózzuk, és negyed órára, húsz percre állni hagyjuk, majd leöblítjük. Így biztosan nem lesz keserű.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd tíz percre a sütőbe tesszük. Az idő elteltével a szeleteket megfordítjuk, újra megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a felét is tíz percig sütjük.
  3. Míg a padlizsán készül, a zöldhagymákat karikákra vágjuk, a mogyorót durvára őröljük, a fűszereket mozsárban összezúzzuk. A korianderleveleket apróra vágjuk.
  4. A maradék olívaolajon fedő alatt közepes lángon megpároljuk a hagymaszeleteket, kb. 5 perc alatt kész. Ha szükséges, kevés vizet adunk alá, nehogy leégjen. Miután elkészült, fűszerezzük a korianderrel és a köménymaggal. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük a mogyoróval és a tahinivel. Hozzáadjuk a zöldhagymát is, valamint a korianderleveleket.
  6. Ha a padlizsán elkészült, langyosra hűtjük, majd félbevágjuk a szeleteket. Beleforgatjuk ezt is a joghurtos szószba.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 814
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 27.

Ajánló

Ha épp nincs otthon tahinink (ez bárkivel előfordulhat), akkor magunk is elkészíthetjük: szezámmagot teflonserpenyővel kissé megpirítunk. Vigyázzunk, ne égjen oda. Közben rázogassuk a serpenyőt, majd késes robotgépben összeaprítjuk, annyi olívaolajjal elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk. Kevés citromlével ízesítjük, de fokhagymát is adhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós padlizsánsaláta
nyultanti 100 recept

A recept Stahl Judit könyvében szerepelt, először kicsit meglepőnek találtam a hozzávalókat, aztán úgy döntöttem, kipróbálom, és ismét nem csalódtam. Tökéletes könnyű nyári ebéd lehet, akár munkahelyre is el lehet vinni, még melegítésre sincs szükség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk