Mogyorós padlizsánsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
25g földimogyoró142 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
8g tahini43 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g koriandermag1 kcal
Összesen
703
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
736g újhagyma141 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
30g tahini171 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
Összesen
2811
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
32.3g padlizsán8 kcal
-
29.7g újhagyma6 kcal
-
4g földimogyoró23 kcal
-
20.2g joghurt12 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
5.2g olívaolaj46 kcal
-
1.2g tahini7 kcal
-
1.2g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 278 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 997 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1390 micro
Összesen
703
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 239.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3920 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 1559 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 782 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 3989 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5560 micro
Összesen
2811
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
8 közepes db újhagyma
-
10 dkg földimogyoró
-
5 dl joghurt
-
1.5 dl tejföl
-
1.5 dl olívaolaj
-
1 ek tahini
-
1 csokor koriander
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál római kömény
-
1 tk koriandermag
Elkészítés
- A padlizsán végeit levágjuk, majd héjastól kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Bár a recept ezt a lépést nem írta, de én mindig így járok el, ha padlizsánt készítek. Jól besózzuk, és negyed órára, húsz percre állni hagyjuk, majd leöblítjük. Így biztosan nem lesz keserű.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd tíz percre a sütőbe tesszük. Az idő elteltével a szeleteket megfordítjuk, újra megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a felét is tíz percig sütjük.
- Míg a padlizsán készül, a zöldhagymákat karikákra vágjuk, a mogyorót durvára őröljük, a fűszereket mozsárban összezúzzuk. A korianderleveleket apróra vágjuk.
- A maradék olívaolajon fedő alatt közepes lángon megpároljuk a hagymaszeleteket, kb. 5 perc alatt kész. Ha szükséges, kevés vizet adunk alá, nehogy leégjen. Miután elkészült, fűszerezzük a korianderrel és a köménymaggal. Hűlni hagyjuk.
- A tejfölt és a joghurtot összekeverjük a mogyoróval és a tahinivel. Hozzáadjuk a zöldhagymát is, valamint a korianderleveleket.
- Ha a padlizsán elkészült, langyosra hűtjük, majd félbevágjuk a szeleteket. Beleforgatjuk ezt is a joghurtos szószba.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 814
- Feltöltés dátuma: 2016. április 27.
Ajánló
Ha épp nincs otthon tahinink (ez bárkivel előfordulhat), akkor magunk is elkészíthetjük: szezámmagot teflonserpenyővel kissé megpirítunk. Vigyázzunk, ne égjen oda. Közben rázogassuk a serpenyőt, majd késes robotgépben összeaprítjuk, annyi olívaolajjal elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk. Kevés citromlével ízesítjük, de fokhagymát is adhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
A recept Stahl Judit könyvében szerepelt, először kicsit meglepőnek találtam a hozzávalókat, aztán úgy döntöttem, kipróbálom, és ismét nem csalódtam. Tökéletes könnyű nyári ebéd lehet, akár munkahelyre is el lehet vinni, még melegítésre sincs szükség.