r
Nosalty Logó

Mogyorós nugátkrémmel töltött mandulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Mogyorós nugátkrémmel töltött mandulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 4713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.8 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 4713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 512 kcal

Hozzávalók

linzertészta

töltelék és díszítés

Elkészítés

linzertészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 órát hűtőben hűtjük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű kör alakú formával kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt sütőformában, 180 fokon, 7 percig sütjük, nagyon omlós, így tanácsos kicsit várni, mielőtt kiszedjük a tepsiből.
  4. Miután kihűlt, megtöltjük. Kicsit fölolvasztjuk a mogyorókrémet, így könnyebben kezelhető, és megtöltjük vele a linzerkorongokat.
  5. Ha már összeragasztgattuk a köröket, akkor fölmelegítjük a csomagoláson megjelölt módon a tortabevonót. Majd belemártogatjuk az összeragasztott köröket, csak annyira, hogy a fele kört vonja be a bevonó.
  6. Az apróra vágott pisztáciával gyorsan meghintjük, hogy még beleragadjanak a mázba.
  7. Kb. 22-25 darab lett nekem ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2206
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós nugátkrémmel töltött mandulás linzer
Éva házias konyhája 159 recept

Advent-karácsony időszakában van hagyománya a linzersütiknek. Ebből a linzeralapból kétféle ízesítésűt szoktam készíteni. Ez a mogyorós változat. Saját elképzelés alapján alkottam meg a receptet.

Hozzávalók

linzertészta

töltelék és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...