Mogyorós halmok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
44g földimogyoró248 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
Összesen
369
kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
175g földimogyoró992 kcal
-
40g meggylekvár111 kcal
Összesen
1474
kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
21.1g tojásfehérje11 kcal
-
19.7g cukor76 kcal
-
2.6g vaníliás cukor10 kcal
-
0 kcal
-
46.1g földimogyoró261 kcal
-
10.5g meggylekvár29 kcal
Összesen
387
kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
369
kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.3 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1474
kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojásfehérje
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 csepp keserűmandula aroma
-
2 ek meggylekvár
Elkészítés
- A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük (Ha késsel belevágunk, látszódnia kell a vágásnak).
- Adagonként hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a keserűmandula aromát. Legvégén óvatosan hozzákeverjük a mogyorót.
- A masszából 2 teáskanál segítségével, sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat rakunk. Egy fakanál nyelével minden halom közepére egy mélyedést nyomunk.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
- A lekvárt felforrósítjuk, majd egy sűrű szűrőn átszűrjük.
- A még forró halmok mélyedéseibe egy kis lekvárt öntünk, hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3209
- Feltöltés dátuma: 2011. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy jó recept a maradék tojásfehérje felhasználására.