r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokoládés reform keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Mogyorós-csokoládés reform keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorót egy mozsárban durvára törjük.
  2. A vajat egy villával habosra keverjük a xilittel (addig kell csak elegyíteni, amíg az édesítő el nem olvad).
  3. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük (nem szép látvány, ne ijedjen meg senki), majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
  4. Eljön az a pont, amikor már csak kézzel tudjuk tovább gyúrni a tésztát, úgyhogy így folytatjuk mindaddig, amíg homogén masszát nem kapunk. El ne felejtsük a mogyorót is hozzáadni, édesíteni még, ha kell, jól átgyúrni, majd a legvégén jöhet a csoki is. (Itt már nem nagyon maceráltam a tésztát tovább, csak nagyjából eldolgoztam, majd a hűtőbe tettem, minimum fél óra kell neki.)
  5. A hűtőből kivett tésztánkat nem kell nyújtani és szaggatni, csupán kicsit átgyúrni, majd egy-egy hengert formázni belőle, és kb. 1 cm vastag korongokat vágni. (Ezzel megspóroltam egy csomó időt, macerát, és a kekszek is szép egyformák lettek.)
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis szépségeket, és 190 fokon 10 perc alatt meg is sülnek. Gyorsak, gyönyörűek és finomak. Ennyi…;)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1669
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerűen elkészíthető reform keksz. Tízóraira vagy uzsonnára is kiváló. Ráadásul a szaggatással sem kell bíbelődni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...