r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes labdakuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mogyorókrémes labdakuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Jó sima tésztát készítsünk,mikor jó összeállt, lisztet hintünk a tetejére, és letakarjuk. Langyos helyen 1 óra hosszáig kelesztjük.
  2. Mikor letelt a kelesztési idő, lisztezett deszkára öntjük a tésztát. Elnyújtjuk kb. 1-másfél cm vastagra. Kör alakú szaggatóval kb. 6-7 cm átmérőjűvel körlapokat szaggatunk. Mindegyik közepébe rakunk diónyi mogyorókrémet. Aztán összecsípjük a tésztát, és kis labdákat készítünk.
  3. Zsírral alaposan kikent kuglófformába pakoljuk, az "összecsípéssel" lefelé. Kis hézagot hagyhatunk mindegyik között.
  4. Hideg sütőbe toljuk, és 190 fokon megsütjük világosbarna színűre. Miután megsült, kiborítjuk, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1458
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 12.

Ajánló

Egy jó, gazdag leves vagy főzelék után jó választás!!! Nekem 2 formával lett belőle!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tésztából számtalan dolgot lehet készíteni. Nekem épp erre esett a választásom, és remekül felvette a kuglóf formáját. Egy-egy darabka "labdát" letörünk, és így könnyen el lehet fogyasztani...... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...