r
Nosalty Logó

Mogyoróillatú nutellás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Mogyoróillatú nutellás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    242.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsünk barnított vajat: egy magasabb falú fém edényben közepes hőfokon melegítsük fel a vajat, addig forraljuk, ameddig megbarnul, habos és mogyoróillatú nem lesz. Menet közben mozgassuk a serpenyőt körbe-körbe, hogy a vaj teljes terjedelmében forrjon, ne égjen és kozmáljon oda. Vigyázat, folyamatos odafigyelést igényel, ha kilöttyen még lángra is kaphat! A kész barna vajat öntsük egy tálba, fedjük le, és tegyük a hűtőbe úgy 20-30 percre, hogy teljesen lehűljön.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy kb. 20x25 cm-es kerámia vagy üveg sütőtálat kenjünk jól ki vajjal.
  3. Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet, majd tegyük félre.
  4. Vegyük ki a hűtőből a vajas tálat, és kézi habverővel keverjük simára benne a barna cukrot és a barna vajat. Ekkor folyamatos keverés mellett egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat, végül a vaníliát és az amarettót.
  5. A liszthez adagoljuk hozzá a vajas keveréket, spatulával éppen csak keverjük át, nem kell sokáig és teljesen simára, mintha csak muffint sütnénk.
  6. Öntsük a tészta 2/3-át a vajjal kikent tepsibe, kanalazzuk rá a nutellát, hogy mindenhová jusson belőle, majd fedjük be az egészet a tésztamaradékkal. Spatulával segítsük tökéletesíteni a bevonatot.
  7. Mehet is az előmelegített sütőbe a nutellás blondie úgy 15-20 percre sülni. Végezzünk hústű- vagy fogpiszkáló-próbát, ha nem tésztától ragacsosan jön ki a sütiből, akkor lesz jó.
  8. Az elkészült sütit tegyük sütirácsra, amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12453
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Ez a finomság gyorsan elkészül (a barnított vajat előre elkészíthetjük) vigyázzunk, ne süssük túl, nekem is csak másodikra sikerült elkapnom a pillanatot, amikor a sütőből ki kell rántani. Kávé, tea mellé nagyszerű reggeli vagy uzsonna!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy korábban bártenderkén dolgozó gasztroblogger receptje ihletésére készült ez a süti, aki az alkoholos édességek megszállottja. Folyamatosan azon agyal, melyik sütihez milyen alkoholos ital passzol. Az amarettót magában, de még jéggel is csak az igazán édesszájúak kedvelik, sütéshez viszont nagyon is jó választás. Nem csak ízében, illatában is feldobja az édességeket, mandula aromája jól megy a mogyorós összhatáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...