Mitarashi Dango
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
262
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
A dango tésztához
A mitarashi szószhoz
-
100g víz0 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
29 kcal
-
25g szójaszósz15 kcal
Összesen
1047
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
A dango tésztához
A mitarashi szószhoz
-
16.6g víz0 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő5 kcal
-
4.1g szójaszósz2 kcal
Összesen
173
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
262
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1794.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 340.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1047
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A dango tésztához
A mitarashi szószhoz
-
100 ml víz
-
70 g cukor
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
2.5 ek szójaszósz
Elkészítés
A dango tésztához
- Egy tálba szórjuk bele a lisztet, majd melegítsük fel tűzön, vagy akár mikrohullámú sütőben a 200 ml vizünket, és öntsük össze, majd gyúrjuk 2-3 percig. (Akkor van kész, ha szépen összeállt az egész.)
- A dango tésztát kisebb darabokra tépjük, majd előmelegített gőzölőbe rakjuk, és 15 percig gőzöljük (lehet bambusz vagy fém gőzölő is, ebben az esetben várjuk meg, amíg forrni kezd a víz alatta).
- A kész dango tésztákat jól gyúrjuk egybe, és tépkedjünk ki belőle lehetőleg azonos méretű kisebb darabokat. Ezeket formáljuk gömb alakra. (Ne várjuk meg, amíg teljesen kihűl, még melegen gyúrjuk meg.)
- Víz alatt mossunk át pár hegyes végű hurkapálcát, majd ezekre húzzuk fel a dango golyókat. Helyezzük a kész dango pálcákat egy tálra.
- Most jöhet a szósz: az alapanyagokat öntsük bele egy kisebb lábasba, és közepes lángon forraljuk fel. A szószt folyamatosan kevergessük, és mikor érezzük, hogy szirupos, elkészült.
- A szószunkat ezután öntsük rá a dango pálcákra, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 65788
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A dango önmagában íztelen, ezért többféle recept van az ízesítésére. A mitarashi az egyik legkedveltebb dango japánban, édes ízével kiváló desszertnek, de sima harapnivalónak is megteszi. Egyszerű elkészíteni, és a végeredmény magáért beszél. Számomra nagy kedvenc, és remélem neked is elnyeri a tetszésedet. Jó étvágyat hozzá!